Sport > Tenis

Novak Đoković sa Dorćola: Igraću na turniru u Dubaiju, ČEKAM odgovor iz SAD

Srpskom teniseru nedostaje jedna nedelja kako bi postao apsolutni rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste

Izvor: K1info

22/02/2023 > 14:37

podeli vest:

Novak Đoković sa Dorćola: Igraću na turniru u Dubaiju, ČEKAM odgovor iz SAD
Foto: Starsport


Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da je sanirao povredu i saopštio da će naredne nedelje igrati na ATP turniru u Dubaiju.

- Što se tiče moje situacije sa povredom koju sam dobio pred Australijan open, ona je sanirana. Bližim se intenzitetu od 100 odsto, još nisam na tom nivou. Doneo sam odluku da igram na turniru u Dubaiju. Sutra putujem u Dubai, a trudiću se da odem što dalje. Ambicije su uvek najviše, nezavisno od turnira - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.


On je istakao da čeka odgovor iz SAD da li će moći da nastupi na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

- Čekam odgovor, voleo bih da idem, ali to nije u mojim rukama. Spremam se, ali videćemo u naredne dve nedelje kako će stvari da se odvijaju. Drago mi je što sam dobio podršku direktora turnira u Indijan Velsu i Majamiju. Nadam se da će i treća strana dati pozitivan odgovor, to je sve što mogu da kažem - naveo je Đoković.

Najbolji igrač sveta je istakao da je Španac Karlos Alkaraz veliko osveženje za svet tenisa.

- Alkaraz je zaslužio grend slem koji je osvojio prošle godine. Zaslužio je prošle godine da bude broj jedan. Eksplozivni je teniser, bez mana. Može samo da napreduje i ima fantastičan tim iza sebe. Imao je povredu, ali je posle toga nastavio pobednički niz. U ovom trenutku nije mi apsolutni prioritet da zadržim prvo mesto na ATP listi. Naravno da uvek težim da budem broj jedan, ali to gledamo kao posledicu dobrih igara. Prioritet je da ostanem zdrav - istakao je Đoković.

Foto: Starsport

 

On je u ponedeljak započeo 377. nedelju na čelu ATP liste. On se izjednačio sa Nemicom Štefi Graf na vrhu apsolutne liste, a 27. februara će oboriti i ovaj rekord.

- Srećan sam što sam oborio još jedan rekord u ovom slučaju Štefi Graf. Nebrojeno puta sam rekao da mi je ovaj sport sve u životu, sve sam mu podredio. Imam veliki tim iza sebe i porodicu koja mi je pružila bezrezervnu podršku. To napominjem da bih vam dočarao odakle sam krenuo do ovih velikih visina koje naizgled deluju kao normalnost, ali daleko od toga. U ovoj fazi moje karijere, osećam da moram još više napora da uložim kako bih održao korak sa mladim igračima koji izazivaju, otmu trofeje, budu na najboljim pozicijama. Hvala i tim predvodnicima nove generacije, imponuje mi kada dobijam pohvale od kolega i rivala. Uvek sam se trudio da budem korektan. Zahvaljujem im se što prepoznaju dostignuća, pogotovo onim koji se bave tenisom. Oni znaju šta je potrebno - rekao je Đoković.

 

Ostavite komentar