Sport > Fudbal

Mančester siti NEMOĆAN u NEMAČKOJ, Inter SLAVIO na svom terenu

Večeras su odigrana poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/02/2023 > 23:15

podeli vest:

Mančester siti NEMOĆAN u NEMAČKOJ, Inter SLAVIO na svom terenu
Foto: Tanjug/AP/Andreas Gora


Fudbaleri Mančester Sitija remizirali su sa ekipom Lajpciga na gostujućem terenu rezultatom 1:1, u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona. U drugom susretu, Inter je slavio protiv Porta rezultatom 1:0, na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu.

Mančester Siti je dosta dominantnije ušao u meč, i od prvog minuta je kroz posed kontrolisao dešavanja na terenu. Ipak, sve do sredine prvog dela nije viđeno veće uzbuđenje.

Igrao se 27. minut, kada je Rijad Marez iskoristio dodavanje Griliša, prošao kroz protivničku odbranu i preciznim udarcem poslao loptu u desnu stranu gola.

Foto: Tanjug/AP/Andreas Gora

 

U nastavku je pretio i Džek Griliš, kada je u 36. minutu pokupio pas Bernarda Silve i pucao snažno, ali je lopta završila za malo iznad prečke, te se na pauzu otišlo bez nove promene rezultata.

U drugom poluvremenu, viđen je potpuno drugačiji Lajpcig, što se, ispostavilo se, odrazilo i na rezultat. Pretili su redom Henriks, Verner, Andre Silva i Soboslaj, ali je onda na scenu stupio fenomenalni Joško Gvardiol.

Sjajno je ispratio centaršut u 70. minutu hrvatski internacionalac, i posle odličnog skoka glavom poslao loptu iza leđa nemoćnog Edersona, za veliku radost domaćeg tima. Pokušavao je Siti do kraja da dođe do pobede, ali Gundogan, Haland i Marez nisu uspeli da donesu trijumf timu koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola.

Foto: Tanjug/AP/Andreas Gora

 

Gvardiol je tako sačuvao kakvu, takvu nadu svog tima, da se "dokopaju" četvrtfinala Lige šampiona. Sa druge strane, Siti nije baš opravdao ulogu favorita u ovom susretu, i moraće plasman u narednu rundu da potraže u revanšu u Engleskoj.

U drugom susretu, Inter je tek u finišu meča stigao do trijumfa protiv "desetkovanog", ali izuzetno hrabrog Porta. Domaći su znatno bolje otvorili meč, i sve vreme su kroz posed kontrolisali dešavanja na terenu.

Prvi su i zapretili u 18. minutu, kada je Hakan Čalhanoglu šutirao u desni ugao, ali je golman gostiju sjajno reagovao i sprečio promenu rezultata. Uzvratili su gosti u 37. minutu, kada je srpski fudbaler, Marko Grujić sjajno šutirao posle dobre akcije, ali je Andre Onana maestralno reagovao i sprečio pogodak.

Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno

 

U samom finišu prvog poluvremena, Bastoni je najbolje skočio u kaznenom prostoru i glavom gađao, ali je Kosta odlično intervenisao, te se na obaveznu pauzu otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu, Porto se "otvorio" i krenuo da napada, što je rezultiralo sa nekoliko odličnih prilika Taremija i Zaidua, ali nije bilo dovoljno sreće, jer je Onana fenomenalnim intervencijama sačuvao svoj gol.

Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno

 

Jedan od ključnih momenata, viđen je u 78. minutu, kada je Otavio zaradio drugi žuti, a samim tim i crveni karton posle starta nad Čalhanogluom, te je Porto u nastavku igrao sa desetoricom u polju.

Inter je to uspeo da iskoristi deset minuta kasnije, kada je Romelu Lukaku ispratio odbijanac pred golom, i bez većih problema sproveo loptu u mrežu, a ispostavilo se i postavio konačan rezultat.

Domaći su tako, uz dosta muke mora se priznati, opravdali ulogu favorita, i stekli prednost pred revanš u Portugalu.

 

 

 

Ostavite komentar