Sport > Fudbal

ŽELJE NISU ISPUNJENE ni Zvezdi, ni Partizanu: Konačno poznato KADA se igra VEČITI DERBI

Zajednica SLS koristila je najbitnijije kriterijume prilikom određivanja novog termina odigravanja meča između Crvene zvezde i Partizana

Izvor: K1info/Tanjug

22/02/2023 > 14:57

podeli vest:

ŽELJE NISU ISPUNJENE ni Zvezdi, ni Partizanu: Konačno poznato KADA se igra VEČITI DERBI
Foto: Starsport


Utakmica 24. kola fudbalske Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana biće odigrana u petak, 3. marta u 19 časova na stadionu "Rajko Mitić", saopštila je danas Zajednica Superlige Srbije.

Zajednica Superliga Srbije prvobitno je odredila da 169. "večiti derbi" bude odigran 2. marta od 18 sati. 

Nekoliko dana kasnije domaćin meča Crvena zvezda saopštio je da će "večiti derbi" biti odigran dan ranije, 1. marta od 19 sati. 

Usledila su potom saopštenja dva najbolja srpska kluba, a Partizan se obratio i Zajednici SLS.

- Do promene prethodno utvrđenog predloga termina došlo je usled nemogućnosti dogovora sa klubovima, čiji su predlozi sadržali određene manjkavosti koje se odnose na neravnopravan tretman po pitanju broja dana za pripremu utakmice, prisustvo svih zainteresovanih gledalaca na stadionu, kao i izdvajanje ove utakmice kao najvažnije u ovom kolu u odnosu na ostale - navedeno je iz Zajednice Superlige Srbije.

Foto: Starsport

 

U saopštenju se ističe da je Zajednica SLS koristila najbitnijije kriterijume prilikom određivanja novog termina odigravanja meča između Crvene zvezde i Partizana.

- Obezbeđivanje najravnopravnijih uslova za igrače oba tima u smislu dovoljnog broja dana za pripremu utakmice, što se posebno odnosi na igrače Partizana, koji učestvuju u UEFA takmičenju, čime se u najvećoj meri štiti opšti interes srpskog fudbala. Posebno isticanje derbi utakmice koja će se jedina igrati u ovom danu kao najvažnije u domaćem šampionatu, u odnosu na ostale utakmice koje se igraju u ovom kolu - napominje Zajednica SLS.

Kao kriterijum za određivanja novog termina navodi se i  mogućnost da svi gledaoci mogu nesmetano da prisustvuju utakmici, što se odnosi i na veliki broj gledaoca koji dolaze iz inostranstva. 

- Saradnja sa TV Arena sport kao zvaničnim emiterom utakmica SLS u cilju povećanja obima sadržaja i kvalitetnije produkcije same utakmice. Bezbednosni aspekt, zbog najmanjeg broja sportskih i drugih događaja u Beogradu tog dana u odnosu na prethodne dane - kriterijumi su koji su navedeni u saopštenju Zajednice SLS povodom promene termina igranja "večitog derbija".

 


 

 

Ostavite komentar