Sport > Košarka

Hrabra ZVEZDA utišala PIREJ: Olimpijakos MORAO da se pokloni BOLJIMA

Za crveno-bele nije mogao da igra Fakundo Kampaco, jer još nije registrovan u Evroligi

Izvor: K1info

22/12/2022 > 20:00

podeli vest:

Hrabra ZVEZDA utišala PIREJ: Olimpijakos MORAO da se pokloni BOLJIMA
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Olimpijakos sa 90:86 (21:22, 20:23, 24:17, 25:24)  u 15. kolu Evrolige.

Iako su Grci važili za favorite, ako ništa i zbog pozicije na tabeli, dobre igre Zvezde od kad je kormilo ekipe preuzeo Duško Ivanović svakako su davale nadu da beogradski crveno-beli mogu da ugroze Olimpijakos. A na kraju, ispostaviće se, te su nade bile opravdane..

Krenuli su šuterski i Olimpijakos i Zvezda na startu meča, pa su počele da sevaju trojke i sa jedne i sa druge strane. Nemanja Nedović za Zvezdu, Kostas Papanikolau i Džoel Bolomboj, da bi posle vođstva domaćih od 15:12 crveno-beli napravili sjajnu seriju od 9:0 i došli do prednosti od +6 poena razlike - 21:15. I taman kad je to moglo da ode u mirno privođenje kraju prve četvrtine, došao je red na Grke da počnu da cepaju mrežicu i njihovu seriju od 7:0, posle koje je ovaj deo igre završen vođstvom Olimpijakosa od 22:21.

Foto: Starsport

 

U drugoj četvrtini - katastrofa za Zvezdu na pomolu. Četa Jorgosa Barcokosa se prvo odlepila na 31:24, pa na 42:30 - izgledalo je da su domaći odlučni da slome otpor rivala i pre nego što stignemo do poluvremena. Ipak, Luka Mitrović - dvojke i trojka, Filip Petrušev - dvojke, Luka Vildoza - tri uzastopna poena sa slobodnih bacanja, i Zvezda je na poluvreme otišla sa prihvatljivih -4 poena razlike (45:41).

Održavali su košarkaši Olimpijakosa prednost od četiri, pet poena početkom drugom poluvremena, da bi na četiri minuta i dvadeset sekundi do kraja treće četvrtine poveli sa 59:51. A onda - početak preokreta! Odlično je povukao Petrušev, pratili su ga Lazić i Mitrović i prednost domaćih se istopila, a Zvezda je košem Vildoze treću četvrtinu završila vodeći 65:52.

Odbrambenu rapsodiju koju su izabranici Duška Ivanovića pokazali u trećem delu igre, praćenu napadačkom simfonijom, crveno-beli su nastavili i u četvrtoj četvrtini. Briljirao je Petrušev u odbrani, Dobrić u napadu, ali cela ekipa je počela da "melje" domaće. Na pet minuta i dvadeset sekundi do kraja meča gosti su imali +11 poena razlike - 78:67.

Ipak, Olimpijakos je Olimpijakos... nije bilo realno da će se takav gigant predati bez borbe. Iz napada u napad domaći su se pribižavali, došli na 79:75, a onda - Vildoza! Trojka za 82:75! Krenuli su Grci na sve i ništa, približavali se, borili se, jurili, skakali - ali četa sa Malog Kalemegdana je izdržala sve do kraja i, u dramatičnom finišu, zasluženo pobedila sa 90:86.

U sjajnoj timskoj igri, Crvena zvezda je imala čak petoricu košarkaša koji su imali dvocifreni košgeterski učinak - bili su to Vildoza sa 22, Petrušev sa 14, Mitrović sa 13 i Nedović i Dobrić sa po 12 poena. Bolji od ostalih u redovima Olimpijakosa bili su Blek i Slukas sa po 14 i Vezenkov sa 13 postignutih poena.

Poslednjih dana, inače, puno prašine se podiglo posle dolaska Fakunda Kampaca u redove beogradskih crveno-belih, ali kako on još nije registrovan u Evroligi, nije ga bilo u timu protiv Olimpijakosa.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

Ostavite komentar