Sport > Košarka

ONAJ OSEĆAJ kad Evroliga IZDVOJI Crvenu zvezdu i Duška Ivanovića

Četa sa Malog Kalemegdana vezala pet pobeda u elitnom evropskom takmičenju

Izvor: K1info

11/12/2022 > 18:42

podeli vest:

ONAJ OSEĆAJ kad Evroliga IZDVOJI Crvenu zvezdu i Duška Ivanovića
Foto: Starsport


Od kada je Duško Ivanović pre nešto manje od mesec dana preuzeo četu sa Malog Kalemegdana, Crvena zvezda je zabeležila devet uzastopnih trijumfa! Od poraza ni traga, ni glasa, iako je tu bilo i pet mečeva u Evroligi.

Delijama je, verovanto, od svega najvažnije da su dva puta pobedili Partizan - prvo u ABA ligi, a zatim i u elitnom evropskom takmičenju. Evroligi, međutim, naše regionalno takmičenje nije prioritet, ali jeste pet Zvezdinih pobeda, što nije prošlo nezapaženo.

Iz Evrolige su naročito istakli da je taj trijumfalni niz usledio od dolaska Ivanovića, a pred crveno-belom četom oružje su polagali - redom - Asvel, Alba, Makabi, Virtus i Partizan.

Pri tome, mečevi su bili prepuni uzbuđenja i neizvesnosti, ali je Ivanovićeva ekipa uvek na kraju napuštala terene uzdignutih glava - što joj i donelo trenutni skor od šest pobeda i šest poraza u sezoni - pa je Evroliga izdvojila pet poteza koje smatra ključnim u svakoj od utakmica.

U meču protiv Asvela, Makabija i Partizana najistaknutiji bio je Nemanja Nedović, tačnije njegov prodor i flouter od table, odnosno trojke protiv Makabija za 60:54 i Pratizana za 76:73.

Evroliga je za top potez protiv Albe izdvojila Luku Vildosu i njegov pogodak za tri poena za 75:74, a protiv Virtusa ta čast pripala je Luki Mitroviču i njegovoj finti pod košem.

Kako je Evroliga videla te prelomne trenutke i, praktično čestitala Zvezdi i njenom teneru, to možete da pogledate i sami:

 

 

 

Ostavite komentar