Sport > Košarka

CRVENA ZVEZDA rasturila Virtus: Pionir KLICAO crveno-belim RAZBIJAČIMA

Četa sa Malog Kalemegdana ostvarila petu pobedu u Evroligi

Izvor: K1info

02/12/2022 > 19:59

podeli vest:

CRVENA ZVEZDA rasturila Virtus: Pionir KLICAO crveno-belim RAZBIJAČIMA
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Pioniru italijanski Virtus sa 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19) u 11. kolu Evrolige.

Gosti su bolje otvorili meč, pa je posle početnih 2:0 za Crvenu zvezdu veći deo četvrtine protekao u dominaciji Virtusa. Gosti iz Bolonje su pogađali iz svih pozcija, kod domaćih se koprcao samo Bendžamin Bentil, pa je pri rezultati 11:4 za Virtus Duško Ivanović zvao tajm-aut. To nije dalo mnogo rezultata, a kod rezultata 23:13 bilo je jasno da crveno-beli moraju da zaigraju ozbiljnije i da se ne oslanjaju samo na Luku Vildozu.

Do kraja četvrtine Zvezda se koliko-toliko konsolidovala, pa je prvu četvrtinu završila sa -6 poena razlike (17:23). Situacija se, na sreću, znatno izmenila u nastavku. Raspucali su se Ivanovićevi izabranici, a fantastičnog Vildozu, koji je za neka dva minuta sredinom tog dela igre pogodio tri trojke, pratio je i Ognjen Dobrić, pa je četa sa Malog Kalemegdana na minut i po pre kraja prvog poluvremena došla u vođstvo - 38:37. Na kraju, po isteku prvih 20 minuta, na semafori je stajala ista prednost, a rezultat 42:41.

U drugom poluvremenu Zvezda je, nošena fantastičnim navijanjem u Pioniru, konstantno čuvala prednost, razigrali su se svi momci, a odbrana crveno-belih je razbijala Virtus. Fantastičan je bio Dobrić, odličan Mitrović... ma, jednostavno, sjajnu igru pokazala je cela ekipa, pa i ne čudi da je na kraju Crvena zvezda stigla do petog trijumfa u Evroligi - Virtus je pao, a konačar rezultat bio je 83:74.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar