Sport > Fudbal

Oglasio se KAPITEN TADIĆ: Odlično je što nećemo menjati SELEKTORA

Prvi put posle dugo vremena selektor ostaje posle nekog velikog takmičenja i to je odlično za ekipu, kaže kapiten Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

08/12/2022 > 11:18

podeli vest:

Oglasio se KAPITEN TADIĆ: Odlično je što nećemo menjati SELEKTORA
Foto: Starsport


Fudbaler Ajaksa i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je da je odlično za ekipu što će Dragan Stojković ostati selektor našeg nacionalnog tima.

Srbija je eliminisana sa Svetskog prvenstva u Kataru u grupnoj fazi. Naša selekcija je osvojila poslednje mesto u grupi G sa samo jednim bodom. 

- Mislim da će ovo biti prvi put posle dugo vremena da će ostati isti selektor posle nekog velikog takmičenja i to je odlično za ekipu i za sve u sistemu - rekao je Tadić za Mocartsport.

On je istakao da je teško dati pravu ocenu "pošto je na SP bilo i dobrih i loših stvari".

- Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negde na sredini što se tiče skale od jedan do pet - naveo je kapiten srpske reprezentacije.

Foto: Starsport

 

On je istakao da je reprezentacija Srbije ceo Mundijal odigrala loše u odbrani.

 

- Definitivno nam je nedostajalo da se bolje branimo, naravno tu ne mislim samo na odbrambene igrače. Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Ali realno gledano, primali smo jako naivno golove i uglavnom smo imali minimum pet igrača iza lopte što je dobro. Međutim, morali smo da budemo bolje postavljeni i da više komuniciramo između sebe, da možemo odmah da oduzmemo loptu. Mislim da je to jedna od jako bitnih stavki koju moramo da popravimo - rekao je Tadić.

On je podsetio da je Srbija imala velikih problema sa povredama igrača.

- Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mesec dana, Filip Kostić je bio 12-tak dana bez treninga. Sigurno da igrač malo ispadne iz ritma kada se tako nešto desi i da mu treba vremena da se vrati u pravi ritam. Pogotovo ako moraš da igraš 90 minuta. Oni su jaki momci i navikli su da igraju i sa bolovima. Pomogli su koliko god su mogli - istakao je Tadić, koji je dodao da uživa u igri i želi da pomogne reprezentaciji Srbije i Ajaksu.

 

Ostavite komentar