Sport > Fudbal

SILNE "karioke" lako do ČETVRTFINALA: Južna Koreja se hrabro KOPRCALA

Ostaće upisano da su Korejanci "pobedili" Brazil u drugom poluvremenu

Izvor: K1info

05/12/2022 > 21:57

podeli vest:

SILNE "karioke" lako do ČETVRTFINALA: Južna Koreja se hrabro KOPRCALA
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Brazila plasirali su se među osam najboljih reprezentacija na Mundijalu u Kataru, lako pobedivši selekciju Južne Koreje - trijumf od 4:1 (4:0) jasno svedoči o odnosu snaga u duelu ove dve reprezentacije.

Nije na početku izgledalo da će to biti "korektan poraz" Korejanaca, jer, šta reći o meču gde su Brazilci u prvom poluvremenu više plesali nego što su njihovi rivali imali loptu u nogama. Svaki put kada bi dali gol izabranici Titea su se njihali, skakutali, mahali ručicama, vrteli se, poneki se i molili se bogu... Kao da su bili na plaži, na Kopakabani, tako su se ponašali i navijači "karioka" - jednostavno, bio je to praznik fudbala, plesa i pesme, bar za Brazilce - u Južnoj Koreji je to verovatno bilo 45 minuta posmrtnog marša...

Sreća je, doduše, što se Nejmar i drugovi nisu preterano angažovali u drugom poluvremenu, ali do drugog poluvremena da nabrojimo mi imena strelaca u prvih 45. minuta. I sreća je za nas da Brazilci imaju kratka imena, da ne pišemo unedogled.

Elem, goleadu je započeo Vinisijus Žunior u 7. minutu, posle akcije koju je započeo Rafinja po desnom boku, zatim ubacio loptu u šesnaesterac, a napadaču madridskog Reala nije bilo teško da je ubaci u mrežu. Osim njega, mrežu izabranika Paula Benta u prvom poluvremenu tresli su i Nejmar u 13. minutu iz penala, Rišarlison u 29. i Lukas Paketa u 36. minutu. Paketa je u 45. minutu imao priliku i da uveća vođstvo "karioka", ali je nonšalantnim udarcem, pravo u golmana Kim Seung Gjua, propustio tu priliku.

Ipak, i 4:0 je delovalo zastrašujuće, pa je, bar prema tome kako su igrali Brazilci i koliko su klonuli duhom Korejanci, postojala bojazan da vidimo pravu katastrofu do kraja meča. Međutim, nije bilo tako - da li je Bento ipak malo podigao atmosferu u svlačionici, tek, u drugih 45 minuta Korejanci su pružili daleko više. Daleko više - u smislu da su pretili, imali i izvanredne šanse, pa je čak u 76. minutu Pajk Sang-ho fantastičnim udarcem savladao Alisona Bekera, ali ne više od toga.

Bilo kako bilo, posle tog pogotka mreže su mirovale do kraja duela, pa možemo da zaključimo da je Južna Koreja pobedila Brazil u drugom poluvremenu - 1:0, a to što se gleda konačnih 4:1 posle oba poluvremena, pa - takva su pravila. U svakom slučaju, potpuno zasluženo, Brazilci će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske, koja je večeras, u meču pre njihovog, pobedila Japan posle penal drame.

 

 

Ostavite komentar