Sport > Fudbal

Mesi i Ernandez SLOMILI Meksiko, Argentinci OSTALI U ŽIVOTU na Mundijalu

"Gaučosi" se bar malo iskupili za poraz od Saudijske Arabije

Izvor: K1info

26/11/2022 > 22:06

podeli vest:

Mesi i Ernandez SLOMILI Meksiko, Argentinci OSTALI U ŽIVOTU na Mundijalu
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Argentine pobedili su Meksiko sa 2:0 (0:0) u drugom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru i, posle katastrofalnog poraza od Saudijske Arabije na startu Mundijala, ostali u trci za plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Da li i dalje važe za jednog od glavnih favorita za osvajanje "zlatne boginje", kao što je to bilo pre planetarnog šampionata, to je teško potvrditi jer ni igra protiv Meksika nije bila naročito očaravajuća za pretendenta za prvaka sveta.

Ipak, apsolutni favorit u večerašnjem duelu je opravdao taj epitet, a izabranici Herarda Martina uz bledu igru zakucani su na dno tabele u grupi.

Pobedu "gaučosima" doneli su Lionel Mesi golom u 64, i Enco Fernandez pogotkom u 87. minutu. U suštini, sve ekipe posle ovog kola mogu da se nadaju plasmanu u nastavak takmičenja, pa će zato poslednje kolo biti izuzetno zanimljivo.

U trećem kolu C grupe na Mundijalu, Argentina će igrati protiv Poljske, dok će Meksiko da ukrsti koplja sa Saudijskom Arabijom. Oba meča na programu su u sredu, 30. novembra, sa početkom od 20.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar