Sport > Fudbal

Amerikanci UŠTOPOVALI Engleze: REMI NADE za Iran i Vels na Mundijalu

Gordi Albion nije opravdao ulogu favorita, ali je i dalje najbliži plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva

Izvor: K1info

25/11/2022 > 21:59

podeli vest:

Amerikanci UŠTOPOVALI Engleze: REMI NADE za Iran i Vels na Mundijalu
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Engleske i Sjedinjenih Američkih Država odigrali su nerešeno (0:0) u meču drugog kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Kataru. U ovoj grupi sada je situacija zakomplikovana pred mečeve trećeg kola, jer svaka od reprezentacija može da gaji nadu za prolaz u osminu finala.

Englezi su ušli angažovanije u meč, tako da su u prvih 15 minuta duela imali totalnu inicijativu, ali bez konkretnijih prilika za pogodak. Amerikanci su prvi put pripretili u 17. minutu, kada je Mekeni centrirao ka Rajtu, koji je šutirao glavom pored gola.

To kao da je bio znak za izabranike Grega Berhaltera da zaigraju ofanzivnije, pa su Mekeni u 25. i Musa u 29. minutu ozbiljno pripretili Džordanu Pikfordu. Kada je Kristijan Pulišić u 33. minutu silovito šutirao sa nekih 16-17 metara i pogodio prečku, bilo je jasno da su Amerikanci bolji rival u posle početne inicijative Engleza. Nadirali su reprezentativci SAD i u nastavku, ali je poslednju priliku za promenu rezultata u prvom poluvremenu imao Mejson Maunt, koji je dobro šutirao u 45. minutu, po zemlji sa nekih 18 metara, ali je njegov udarac odbranio Met Tarner.

Posle 0:0 u prvih 45 minuta nismo videli ništa novo u nastavku - Amerikanci su imali znatno više od igre nekih pola sata, ali nisu uspeli da materijalizuju veći posed lopte i bolje šanse. Da li su fudbaleri SAD ostali bez snage, tek Englezi su polako počeli da preuzimaju konce igre u svoje ruke (ili noge, kako vam više odgovara), pa iako nisu stvarali prilike, bar su čuvali loptu i nisu dozvoljavali rivalu da ih previše ugrožava. Imao je Hari Kejn u zaustavnom vremenu odličnu priliku da donese pobedu Gordom Albionu, ali je sa nekih 7-8 metara glavom šutirao preko gola, a kako više nije bilo prilika - bodovi su podeljeni u meču bez golova.

Do kraja takmičenjau grupi B sve selekcije će odigrati po još jedan meč - Englezi će ukrstiti koplja sa Velsom, dok će rival Amerikancima biti Iran - oba duela trećeg kola na programu su u utorak, 29. novembra, od 20.00 časova. 

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar