Sport > Fudbal

Kakva LUDNICA U KATARU: Iran SRUŠIO Vels golovima u 98. i 100. minutu

Velika pobeda Irana, Vels ostao sa 10 igrača posle greške golmana Henesija, pa "izgubio glavu"

Izvor: K1info

25/11/2022 > 13:10

podeli vest:

Kakva LUDNICA U KATARU: Iran SRUŠIO Vels golovima u 98. i 100. minutu
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco


I te kako su zaslužili Iranci ogromna tri boda protiv Velsa. Prvo kolo u ovoj grupi nije donelo mnogo iznenađenja. Iran je izgubio od Engleske, što se i očekivalo, dok su Velšani izvukli bod u okršaju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Sada su bili u situaciji da i jedni i drugi moraju da idu na pobedu, a remi praktično nije odgovarao nikome. Obe ekipe su znatno bolje ušle u ovaj duel nego u ranije, a iako nisu pokzali preterano kvalitetan  fudbal , borbenost im se nije mogla zameriti. I jedni i drugi imali su po jednu izvanrednu šansu u prvih 45 minuta, a Iranu je poništen gol zbog ofsajda!

U 11. minutu beležimo najbolju priliku u prvom delu susreta za Vels, a posekotinu je zaradio Kifer Mur posle centaršuta Robertsa sa desnog boka i njegovog pokušaja da glavom matira Hoseinija. Golman Irana bio je odličan.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

Četiri minuta kasnije viđena je fenomenalna akcija Iranaca, u nekoliko dodira ispala je kompletna odbrana Velsa, ali je Azmun zakasnio za delić sekunde sa predajom lopte Golizadeu koji je pogodio, ali je VAR reagovao i potvrdio da se Golizade nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Treba istaći da nije bilo lako Irancima da igraju, jer su posle prvog meča u kojem su izrazili protest i neslaganje sa društveno-političkom situacijom u svojoj zemlji, naterani da promene stav i pevaju himnu. Navijači na tribinama su ovaj potez svojih fudbalera ispratili zvižducima, a neki od njih su i plakali zbog ovoga.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

A onda nestvarno koliko nisu imali sreće Iranci u 51. minutu kada su za nepunih deset sekundi dva puta pogodili stativu! Prvo je Sardar Azmun pobegao čuvaru i uzdramao desnu stativu, a potom Golizadeh desnu, a na sve to je Azmun posle odbitka tukao glavom po sredini gola.

Nastavila se totalna ofanziva Iranaca, a pitanje je da li je u 66. minutu njihova selekcija oštećena! Pogodila je lopta Brenana Džonsona u ruku u kaznenom prostoru, tražili su Iranci penal - sudija i VAR soba su ostali nemi!  

U 73. minutu spsao je Hanesi Vels. Fenomenalno je gađao Ezatolahi, a vrhovima prstiju je Henesi skrenuo loptu u korner.

U 85. minutu, brutalan start kolenom u bradu Henesija nad napadačem Irana. I to daleko od 16 metara. Sudija je pokazao žuti karton, ali je reagovala VAR soba, i arbitar je preinačio odluku i dodelio crveni karton golmanu, potpuno opravdano

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

A onda, dva gola za samo dva minuta i erupcija oduševljenja! Iran je slavio golovima u 90+8 i 90+10 minutu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

 

 

 

Ostavite komentar