Sport > Fudbal

PORTUGAL JEDVA slavio u finišu: ZVEZDIN BUKARI dao gol, ali Gani falilo i malo SREĆE

Kristijano Ronaldo i drugovi dugo su se mučili protiv afričke selekcije

Izvor: K1info

24/11/2022 > 18:58

podeli vest:

PORTUGAL JEDVA slavio u finišu: ZVEZDIN BUKARI dao gol, ali Gani falilo i malo SREĆE
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Portugala pobedili su na startu Svetskog prvenstva selekciju Gane sa 3:2 (0:0), a rezultat ukazuje na to da su Kristijano Ronaldo i drugovi imali mnogo muke, što je pokazala i situacija na terenu.

Doduše, mora se reći da su se fudbaleri Gane prilično branili, pa je izabranicima Fernanda Santosa trebalo dosta vremena da probiju njihov bedem, a kada su to uradili - izgledalo je da će potom biti lakše. Dakle, Gana je odolevala do 65. minuta, ali je posle starta nad Kristijanom Ronaldom tada dosuđen prilično sumnjiv penal, koji je upravo on izveo i doveo Portugal u vođstvo.

Nije se njihov rival predavao, naprotiv - čak je i stigao do izjednačenja golom Andrea Ajua u 73. minutu, ali je ipak izgledalo da Portugalci imaju više snage, svakako više iskustva. Gana nije uspela da odoli naletima protivnika, tako da su najpre Žoao Feliks u 78, a zatim i Rafail Leao u 80. minutu doneli Portugalu velikih 3:1 i, bar je tako izgledalo, rešili pitanje pobednika.

Međutim... To je tako samo izgledalo! Naime, u drugom poluvremenu za Ganu je od 77. minuta zaigrao i fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari, koji je golom u 89. minutu doneo dramu u ovaj duel. Sudija je proudžio meč za devet minuta, što je znači da je Portugal morao da čuva mrežu još dugo... Ipak, to im je pošlo za rukom (da ne kažemo nogama), pa su na kraju pobedili sa 3:2.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar