Sport > Fudbal

FOLAND demontirao CRVENO-BELE, Monako RAZBIO Zvezdin evropski SAN u komade

Nemački napadač sa tri gola pokazao da izabranici Miloša Milojevića nemaju šta da traže van granica Srbije

Izvor: K1info

03/11/2022 > 18:45 >> 20:36

podeli vest:

FOLAND demontirao CRVENO-BELE, Monako RAZBIO Zvezdin evropski SAN u komade
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras sa 4:1 (2:0) od Monaka u šestom kolu H grupe Lige Evrope u odlučujućem duelu za prezimljavanje u Evropi. Izgledalo je već na startu da su crveno-beli izvršili samoubistvo - izašli su na teren bez zadnjeg veznog, uz to Dragović nije mogao da pomogne zbog suspenzije (tri žuta kartona) i surova kazna je brzo stigla.

Naime, domaći su poveli već u 5. minutu, i to posle greške gostiju - na jedan centaršut sa strane istrčao je Milan Borjan, ali nije to uradio kako treba, pa je njegov kiks kaznio Nemac Kevin Foland. Zvezda je potom imala i sreću u 15. minutu, kada je Ben Jeder pogodio mrežu Beograđana, ali se ispostavilo da je on bio u ofsajd poziciji.

Sreće, međutim, nije bilo u 27. minutu, kada je Foland postigao i drugi gol za Monako. Najpre je u šesnaestercu Milunović kilavo dodao loptu glavom Dijati, koju je on prosledio Folandu, a Nemac ju je lagano, kao na treningu, poslao iza Borjanovih leđa. Crveno-beli nisu ni u nastavku prvog poluvremena uspeli da ozbiljnije ugroze domaćine, pa se na prvo poluvreme otišlo sa vođstvom Monaka od 2:0.

Tek što smo ušli u drugi deo igre, domaći su iz prve šanse, u 50. minutu, povisili vođstvo na 3:0. Po levoj strani, u šesnaestercu, probio je Aleksandar Golovin, oštro centrirao u sredinu, a onda je Milan Rodić efektno zakucao loptu u sopstvenu mrežu i, praktično, raspršio sve snove o nastavku takmičenja u Evropi, iako nam je malo nade dao Gelor Kanga u 54. minutu golom iz penala. 

Kada je Aleksandar Pešić u 68. minutu pogodio mrežu domaćih, nakratko je izgledalo da je moguće i čudo - ali samo nakratko, jer je iz VAR sobe stigla "loša vest" - napadač Zvezde je bio u ofsajdu, pa je Monako i dalje imao dva gola prednosti. U svakom slučaju, crveno-beli su se probudili posle trećeg primljenog gola, ali se postavlja pitanje da li je do tog buđenja došlo kasno?

U stvari, to je izgledao bio trenutni nalet adrenalina, jer momci koje trenira Miloš Milojević nisu uspeli da nametnu svoj ritam, štaviše, Foland je u 87. minutu postigao het-trik za ubedljivih i zasluženih 4:1, pokazavši da Zvezda ove sezone nije zrela za evropsku konkurenciju.

Foto: Tanjug/AP

Strahinja Eraković sprečava jedan od napada Monaka

Vreme u Monte Karlu je, inače, bilo jako loše, pa je pre početka meča pominjana i mogućnost da duel bude odložen. To se nije dogodilo, a UEFA je u međuvremenu objavila startne postave i duel je počeo u zakazano vreme.

STARTNIH 11 ZA VEČERAŠNJI DUEL

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić, Kanga, Bukari, Katai, Ivanić, Mitrović, Pešić.

MONAKO: Nibel, Disasi, Maripan, Badiašil, Dijata, Fofana, Kamara, Golovin, Kajo Enrike, Foland, Ben Jeder.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar