Sport > Fudbal

PARTIZAN traži SMENU predsednika SUDIJSKE komisije FSS

Iz Humske povici posle nerešenog rezultata (3:3) protiv Javora

Izvor: K1info

24/10/2022 > 17:36

podeli vest:

PARTIZAN traži SMENU predsednika SUDIJSKE komisije FSS
Foto: Starsport


Mnogo buke diglo se po završetku meča Superlige Srbije između Partizana i Javora, koji je završen rezultatom 3:3. Iz tabora crno-belih krenuli su povici na sudije zbog načina na koji je korišćena VAR tehnologija, iz redova Ivanjičana su odgovorili da je Partizan navikao da im drugi rešavaju utakmice.

Bilo kako bilo, polako se, kao i prošle sezone, kreće sa saopštenjima - očito je da će se voditi ratovi i van terena, kao što je to i do sada bio slučaj i da će srpski klupski nastaviti da se valja u blatu. A što se tiče pomenutog meča, iz Humske je stiglo još jedno sapštenje, koje vam u celosti prenosimo.

"Fudbalski klub Partizan ne može i neće da ostane nem na sva jučerašnja događanja u fudbalskom prvenstvu Srbije, koje se iz kola u kolo degradira i obesmišljava, usled nečasnog delovanja određenih ljudi i grupacija. Utakmica između Partizana i Javora predstavlja flagrantan primer kršenja pravila fudbalske igre i potpuno obesmišljava postojanje i upotrebu VAR tehnologije u srpskom fudbalu. Jasno je da u srpskom fudbalu vlada potpuna konfuzija među igračima, trenerima i svim klubovima o tome na koji način funkcioniše VAR sistem u srpskom fudbalu.

Glavni sudija jučerašnje utakmice Andrija Stojanović se prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za FK Javor konsultovao sa sudijama u VAR sobi i ipak dosudio isti, iako se prostim pregledom video snimka jasno utvrđuje da je Kristijan Belić prvi dotakao loptu, izbacivši je u korner, bez faula. Takođe u dodatnom vremenu, na kraju utakmice načinjen je prekršaj nad igračem Partizana Vujačićem, u kaznenom prostoru protivnika, a sudija nakon konsultacija sa sudijama u VAR sobi odlučuje da ne dosudi kazneni udarac. Ovakvo ponašanje svih sudija, na terenu i u VAR sobi nije slučajno, već su isti očigledno poslati sa zadatkom da otvoreno dele (ne)pravdu na štetu našeg kluba.

FK Partizan će od FSS zahtevati da se zvanično ispita procedura upotrebe VAR tehnologije, odnosno komunikacija između sudija na ovoj utakmici, a sve kako bi se utvrdilo kako su i na koji način donošene odluke u spornim situacijama. Nečuveno je da se glavni sudija, u spornim situacijama ne udostoji da pogleda i proveri sporne situacije, već autoritativno donosi odluke.

Znamo i po čijem nalogu se ovo dešava, s obzirom na to da su sudije delegirane od strane sudijske komisije FSS na čijem čelu se nalazi Dejan Filipović, čovek koji se više puta javno deklarisao kao navijač Crvene zvezde, o čemu svedoče i fotografije koje su se ranije pojavljivale u medijima. Smatramo da ovaj čovek ne može da nastavi sa daljim obavljanjem funkcije, te ovim putem zahtevamo njegovu smenu usled pristrasnosti i neobjektivnosti", stoji u saopštenju FK Partizan.

 

 

 

Ostavite komentar