Sport > Fudbal

PLJUŠTE OPTUŽBE iz JSD Partizan: Petrovića TUKLO VAZURINO obezbeđenje

Sačinjen je zapisnik, na potezu državni organi

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2022 > 17:42

podeli vest:

PLJUŠTE OPTUŽBE iz JSD Partizan: Petrovića TUKLO VAZURINO obezbeđenje
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković izjavio je danas da je incident na stadionu Partizana, kada je pretučen Dalibor Petrović, navodno izazvalo obezbeđenje generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure.

Petrovića je pretučen u prostorijama kluba iz Humske na dan utakmice protiv Kelna, 13. oktobra, kada je došao da uzme propusnocu za taj meč, kako bi mogao da prodaje kokice.

- Danas govorim kao generalni sekretar JSD Partizan i kao neko čiji je Dalibor deo porodice. Brinem o njemu od kad je imao 12 godina. Shvatam ovo i lično. On je neko ko istinski voli Partizan, neko kome je Partizan obojio život i sklonio mu misli sa teškog detinjstva. Tog 13. oktobra, pred utakmicu sa Kelnom, otišao je u klub po akreditacije, kako bi mogao da prodaje kokice - rekao je Tanasković na konferenciji za medije u Medija centru.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Konferencija za medije JSD Partizan na kojoj su govorili Tanasković i Petrović
Uključio telefon da snima

On je objasnio šta se dogodilo u prostorijama FK Partizan.

- Šljukić, komesar za bezbednost, rekao je da će da pita Vazuru da li Petrović može da nastavi sa poslom. Pozdravljali su se ljudi sa njim, svi ga znaju. U određenom trenutku Šljukić je izašao, posle njega i bivši zamenik generalnog sekretara. Šest hrabrih kukavica počeli su da ga dave, zavrnuli mu ruku i počeli da ga tuku. Telefon je Dalibor stavio na audio snimanje. Pustićemo vam snimke posle. Odjekuju mi jauci svakog dana, mogu misliti kako je Daliboru. Mogu misliti kako je kad vas šestorica tuku bez razloga. Proveo je sedam sati u Hitnoj pomoći.

Tanasković je istakao i da je ružno to što se negira da se incident dogodio na stadionu FK Partizan i da je Dalibor Petrović pretučen, jer je stao stranu novog predsednika JSD Partizan Ostoje Mijailovića.

- To se sve dešava u prostorijama naše crno-bele porodice. Daju se izjave da se to nije ni dogodilo iz Fudbalskog kluba. To je jadno i bedno. Dalibor od svih njih više voli Partizan. Mi sportisti znamo da se ponašamo dostojanstveno, a neko ko se nije bavio sportom, nema taj osećaj. Dalibor je stao na stranu Ostoje Mijailovića, zato se to i dogodilo. Obezbeđenje Miloša Vazure je to uradilo, privatno obezbeđenje. Kada prebijaju Dalibora govore pogrdne reči o Ostoji Mijailoviću. On je pretučen jer drugačije misli. Možda neko i, daleko bilo, izgubi glavu.

Prepoznao vinovnike incidenta

Prema njegovim rečima, Dalibora Petrovića od težih povreda, od prvobitno dobijenih, spasla je žena koja kuva kafu.

- Jako je bitno da je bio u FK na osnovu važećeg ugovora. Očekujemo da se vinovnici procesuiraju. Ti isti pričaju kako vole Partizan, a biju ga šestorica. Šta su to oni uradili, pa da na ovakav način brane sebe? Krivo mi je što nismo probleme rešili unutar naše kuće, već smo morali da izađemo u javnost. Žalosno u ovoj priči je što je najhrabrija tog dana bila gospođa koja kuva kafu u Partizanu, ko zna šta bi bilo da ona nije ušla. Daću sve od sebe da se počinioci pronađu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dalibor Petrović

Generalni sekretar JSD Partizan rekao je da veruje da će država i njeni organi privesti počinioce pravdi.

- Verujemo u policiju i državne organe. Uredno je napravljen zapisnik o ovom događaju. Očekujemo u najbržem roku da će vinovnici biti procesuirani i da će ti koji su dali nalog za to takođe odgovarati. Mi znamo njihova imena. Dalibor ih je i prepoznao. Postoje i svedoci - zaključio je Tanasković.

Hvala svima za podršku

Pretučeni Dalibor Petrović opisao je nemile događaje i zahvalio svim ljudima koji su mu pružili podršku.

- Ništa nije ukazivalo da će biti neke situacije. Normalno sam ušao u prostorije. Šljukić je bio u kancelariji, rekao sam da sam došao po propusnice. Rekao mi je da sačekam da vidimo sa Vazurom da li ću da nastavim da radim. Čekao sam odgovor 45 minuta. On je bio kod Vazure pet minuta. Posle je ušao Blagović i pitao me šta mi treba - istakao je Petrović.

On je zatim pričao kako je i došlo do nemilog događaja.

- Šljukić je rekao da ćemo tek da vidimo da li ću raditi kokice. Odmah sam uključio telefon i krenuo da snimam. Izleteli su momci, rekli mi normalno: Zdravo. Ništa nije nagoveštavalo da će me tući. Ubacili su me u kancelariju, i nogama i rukama su me tukli. Ovo u životu nisam doživeo.

Nesrećni čovek naveo je i da zna da ga nisu tukli navijači.

- Volim Partizan više nego svoju porodicu. Nisu me tukli navijači. Ne, oni su uz mene. Hvala svima koji su mi dali podršku, hvala i i navijačima Zvezde, svim sportistima, svima - rekao je na kraju Dalibor Petrović.

 

 

 

 

Ostavite komentar