Sport > Fudbal

KUP SRBIJE šansa za "SLABIJE": Posle Partizana, KRAH Radničkog i Mladosti

Prvoligaši eliminisali ekipe iz naše elitne Superlige

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2022 > 19:20

podeli vest:

KUP SRBIJE šansa za "SLABIJE": Posle Partizana, KRAH Radničkog i Mladosti
Foto: Starsport


Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca, lučanske Mladosti i Voždovca, koji se takmiče u Superligi, eliminisani su danas u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Iako su ubedljivo najveće iznenađenje u ovoj fazi takmičenja priredili igrači Radničkog iz Sremske Mitrovice koji su eliminisali favorizovani Partizan krajem septembra, u ranije odigranom meču, ipak je i danas bilo neočekivanih rezultata - Kragujevčani i Lučanci poraženi su od prvoligaša - IMT-a i beogradskog Radničkog.

Voždovac možda nije trebalo da izgubi od Mladosti GAT u Novom Sadu, gledajući izdanja ova dva tima od početka sezone, ali ako je za utehu (a nije), i Novosađani igraju u Superligi, kao i "zmajevi". Bilo kako bilo, rezultati u šesnaestini finala Kupa pokazali su da i, na papiru slabiji, imaju šanse za prolaz dalje u ovakvom sistemu takmičenja.

Rezultati šesnaestine finala Kupa Srbije, 19. oktobar: Javor - Radnički Niš 0:0 - 5:6 penalima, IMT - Radnički Kragujevac 2:1, Jagodina - Novi Pazar 1:2, Loznica - TSC 1:2, Polet - Radnik 0:1, Radnički Beograd - Mladost Lučani 2:1, Zlatibor - Čukarički 0:2, Železničar Pančevo - Novi Sad 3:0, Kabel - Metalac 0:0 - 4:5 penalima, Mladost GAT - Voždovac 2:0, Rad - Spartak 0:2. Utorak, 1. novembar: Grafičar - Vojvodina (podebljana su imena timova koji su prošli dalje). 

Foto: Starsport

Bojica Nikčević sa penala odveo Novi Pazar u osminu finala Kupa Srbije

Osim pomenutog Radničkog iz Sremske Mitrovice, ranije su plasman u osminu finala obezbedili i Crvena zvezda, pobedom protiv Mačve u Šapcu od 2:0, i Napredak, koji je kao gost savladao Inđiju sa 2:0.

Mečevi osmine finala na programu su 9. novembra.

 

 

Ostavite komentar