Sport > Fudbal

Osam UTAKMICA Lige šampiona večeras: Ispratite DEŠAVANJA UŽIVO!

Nastavlja se najjače fudbalsko klupsko takmičenje, večeras se igraju utakmice u grupama A, B, C i D

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

29/11/2023 > 16:43

podeli vest:

Osam UTAKMICA Lige šampiona večeras: Ispratite DEŠAVANJA UŽIVO!
Foto: Tanjug/AP


Već od 18:45 nas očekuju dva spektakularna meča. U Istanbulu, na Rams Parku, Galatasaraj dočekuje Mančester Junajted. Ova utakmica bi mogla biti presudna za crvene đavole, pošto u grupi A jedno je sigurno, a to je da je Bajern prvi u grupi sa 12 bodova i da je već osigurao nokaut fazu. Galata i Kopenhagen imaju po 4, dok Junajted ima samo 3 boda. Ukoliko izabranici Okana Buruka zabeleže pobedu, ne samo da će se približiti prolasku u nokaut fazu, već to znači i da će Mančester Junajted zavšiti svoju priču u Ligi Šampiona ove sezone. 

U drugom meču koji počinje u isto vreme, Sevilja na svom Ramon Sančez Pishuanu, pokušaće da pobedom protiv PSV-a uhvati poslednji priključak za plej of. PSV-u je i bod dovoljan kako bi osigurao proleće u Evropi i uz povoljne rezultate ostalih utakmica, mogli bi u poslednjem kolu na svom stadionu, protiv Arsenala, da odlučuju o svom prolasku dalje.

Što se utakmica od 21 čas tiče sastaju se:

Grupa A:

Bajern Minhen - Kopenhagen

Minhenski tim je već obezbedio prvo mesto u grupi, i u preostala dva kola mogu da vežbaju i tempiraju formu. Sa druge strane, danski predstavnik traži čudo na Alijanc areni, i ukoliko dođu do njega, biće na korak od plasmana u nokaut fazu...

1. Bajern 12b
2. Kopenhagen 4b
3. Galatasaraj 4b
4. Mančester Junajted 3b

Grupa B:

Arsenal : Lans
Ukoliko tobdžije ostvare pobedu na ovom meču, i definitivno će obezbediti prvo mesto u grupi. Lans je već pokazao da može da igra sa engleskim velikanom, pobedili su ih u Francuskoj i videćemo da li su spremni da pruže još jednu takvu partiju, i samim tim dođu na korak od plasmana dalje...

1. Arsenal 9b
2. PSV 5b
3. Lans 5b
4. Sevilja 2b

Grupa C:

Real Madrid - Napoli
Braga - Union Berlin
Derbi grupe C igra se na Santjagu Bernabeu, gde će Real ugostiti Napoli. Madriđanima je i bod dovoljan kako bi i matematički osigurali prvo mesto u grupi, sa druge strane napolitanci ukoliko trijumfuju, obezbediće uz protivnika večeras prolaz u narednu fazu takmičenja. Pobedu kraljevskog kluba svakako priželjkuju u Bragi, pošto njihov tim ukoliko pobedi Union prilazi Napoliju na samo bod zaostatka, i u tom slučaju bi u poslednjem kolu na stadionu Dijego Armando Maradona, u direktnom okršaju Napoli i Braga odlučivali ko bi sa drugog mesta išao dalje. 

1. Real Madrid 12b
2. Napoli 7b
3. Braga 3b
4. Union Berlin 1b

Grupa D:

Benfika - Inter
Real Sosijedad - Salzburg
Konačno u grupi D, znaju se obe ekipe koje su prošle u nokaut fazu Lige Šampiona, samo se još ne zna ko sa koje pozicije. Inter i Real Sosijedad su sigurni na prva dva mesta u ovoj grupi, i vodiće bitku za prvo mesto do poslednjeg kola. Salzburg ima pol poziciju za mesto koje vodi u Ligu Evrope, dok će Benfika sve učiniti kako bi oni bili na kraju na tom mestu.

1. Real Sosijedad 10b
2. Inter 10b
3. Salzburg 3b
4. Benfika 0b

Budite sa nama, pratite naš portal, jer ćemo vas uživo izveštavati o dešavanjima sa utakmica Lige šampiona večeras.

Ostavite komentar