Sport > Srbija

Proleće u Evropi ili krah sezone? VEČERAS rasplet u Ligi šampiona: Zvezda - Jang Bojs

Večeras od 21h beograđani gostuju u Bernu ekipi Jang Bojsa u pretposlednjem kolu Lige Šampiona.

Izvor: K1info

Autor: K1info

28/11/2023 > 10:19

podeli vest:

Proleće u Evropi ili krah sezone? VEČERAS rasplet u Ligi šampiona: Zvezda - Jang Bojs
Foto: FK Crvena zvezda Facebook


Biti ili ne biti?

Postoji nekoliko kalkulacija šta bi moglo da donese prolaz srpskom šampionu, međutim, jedino mu pobeda omogućava da ne zavisi od ostalih rezultata. 

Švajcarci su u prošlom susretu odigranom u Beogradu odneli važan bod i sa velikih 2:2 dočekuju crveno-bele na svom terenu. Uz to, beograđani u poslednjem kolu dočekuju šampiona Evrope - Mančester Siti, dok na papiru švajcarci imaju nešto lakši posao u poslednjem kolu gde gostuju ekipi Lajpciga. 

 

Ono što takođe ne ide na ruku srpskom timu je činjenica da su najavili hladno i kišovito vreme, što će dodatno da ubrza loptu i činiti igru "fizikalnijom" što sudeći po meču u Beogradu, barem za nijansu više odgovara švajcarskom timu.

Osim toga, na ruku im ide i domaći teren, koji je uz podršku 32 000 navijača gotovo godinu i po dana bio nepremostiva prepreka za skoro sve klubove, jer su samo pomenuti Lajpcig i Siti odneli bodove iz Berna.

Trener crveno-belih, Barak Bahar, najavljuje ofanzivnu i agresivnu igru od starta meča uz poseban fokus na padove koncentracije u sudijskim nadoknadama i prilikom prekida, koji su Zvezdu ove godine koštali osetan broj bodova. Startna postava u Bernu će biti gotovo identična kao za vikend u Novom Sadu, gde je savladana Vojvodina, uz eventualno neke korekcije pre samog početka meča. 

Može li Zvezda do pobede i novog proleća u Evropi? Ostaje da vidimo večeras, a prenos ovog meča uživo možete da čitate na našem portalu.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar