Sport > Fudbal

DŽABE PORICANJE: Pokrenuta ISTRAGA protiv Danija Alveša zbog seksualnog NAPADA

Brazilac trenutno igra za meksički Pumas, a nedavno je nastupao za "karioke" na Mundijalu

Izvor: K1info/Tanjug

10/01/2023 > 16:24

podeli vest:

DŽABE PORICANJE: Pokrenuta ISTRAGA protiv Danija Alveša zbog seksualnog NAPADA
Foto: Tanjug/AP


Iako su advokati čuvenog fudbelra Danija Alveša (39), a potom i on sam, poricali da je Brazilac učestvovao u seksualnom napadu na jednu ženu u noćnom klubu u Španiji, Vrhovni sud u Barseloni je objavio da je i zvanično pokrenuta istraga povodom tog slučaja.

U saopštenju suda se ističe da je otvoren postupak "zbog prijave koju je podnela žena za navodni seksualni napad, koji se dogodio u noćnom klubu u Barseloni u decembru prošle godine".

Iako se ne navodi da se radi o Alvešu, portparolka suda je ipak potvrdila Rojtersu da je brazilski fudbaler predmet istrage. Ona je izjavila da je ceo slučaj u fazi istrage, ali je dodala da sud nema više informacija.

Španski mediji su ranije objavili da je jedna žena optužila Alveša da ju je dirao na neprimeren način i bez njenog pristanka, dok je bila sa prijateljima u jednom noćnom klubu krajem decembra prošle godine. Alvešov portparol je rekao da brazilski fudbaler "odlučno poriče" sve optužbe.

On se trenutno nalazi u Meksiku gde igra za Pumas, a nedavno je nastupao sa selekcijom Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Alveš je ranije igrao za Barselonu, Sao Pulo, PSŽ, Juventus, Sevilju i Bahiju.

 

Ostavite komentar