Sport > Time Out

Gledaj, ali NE PIPAJ: Uprkos PRAVILIMA slavni kuvar DRŽAO TROFEJ Svetskog prvenstva

Nusret Gokče, poznatiji kao kuvar Salt Bae, snimljen je na ceremoniji zatvaranja Svetskog prvenstva u Kataru sa trofejom u rukama

Autor: K1info/klix.ba

19/12/2022 > 18:12

podeli vest:

Gledaj, ali NE PIPAJ: Uprkos PRAVILIMA slavni kuvar DRŽAO TROFEJ Svetskog prvenstva
Foto: Twitter screenshot


Fudbalski fanovi nisu bili oduševljeni dolaskom slavnog kuvara na ceremoniju zatvaranja Svetskog prvenstva, pošto je na društvenim mrežama objavio fotografije na kojima drži trofej.

Trofej Svetskog prvenstva u fudbalu smeju da dodiruju samo odabrani, a Salt Bae nije jedan od njih. Prema podacima na FIFA-inoj stranici, trofej od 18-karatnog zlata procenjuje se na oko 20 miliona američkih dolara, a da ga uzmu u ruke smeju samo pobednici Svetskog prvenstva i šefovi država.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Uprkos ovom poznatom pravilu, Salt Bae je podelio fotografije s rukama na legendarnoj zlatnoj figuri. Taj potez je razbesneo fanove na društvenim mrežama, a mnogi su ovaj postupak komentarisali na njegovim profilima.

Međutim, Salt Bae nije jedina slavna osoba koja je ovo uradila. Pop pevačica Rijana takođe je prekršila ovo pravilo 2014. godine kada je uzela trofej na pobedničkoj zabavi reprezentacije Nemačke. Na istoj zabavi supruge, partnerke, devojke i deca pobedničke reprezentacije dodirivali su ovaj trofej.

Prema tome, smatra se da postoji mogućnost da je FIFA ublažila pravila.

 

Ostavite komentar