TAJNA VRHUNSKOG OMLETA Uz ovaj trik, doručak nikada neće biti isti!
podeli vest:

Ne postoji mnogo jela koja se tako brzo pripremaju, a da su toliko ukusna, hranljiva i raznovrsna kao što je – omlet. I dok mnogi misle da je dovoljno umutiti jaja i ubaciti ih na tiganj, prava domaćica zna da se u vrhunskom omletu krije više od toga. Postoji nekoliko malih trikova koji će od običnog jela napraviti pravi doručak za pamćenje!
1. Dobar omlet počinje – pripremom!
2. Jaja sobne temperature – ključ uspeha
Nemojte da koristite hladna jaja direktno iz frižidera. Neka malo odstoje. Tako će se lepše umutiti, a omlet će biti mekši.
3. Mleko ili pavlaka za vazdušasti efekat
Za svako jaje dodajte po kašiku mleka ili neutralne pavlake. Ovaj trik pravi razliku između običnog i "restoranskog" omleta.
4. Viljuška, a ne mikser
Za mućenje koristite viljušku ili ručnu žicu. Jaja treba da se sjedine, ali ne da se pretvore u penu – osim ako pravite sufle-omlet.
5. Tiganj koji se ne lepi je pola uspeha
Najbolji je manji tiganj sa nelepljivom površinom. Zagrejte ga na srednje jakoj temperaturi, stavite malo putera i sačekajte da zamiriše pre nego što sipate jaja.
6. Poklopac čini čuda
Malo ko zna da se pravi, vazdušasti omlet zapravo priprema poklopljen. Na taj način se toplota ravnomerno raspoređuje, a omlet postaje mekan i sočan.
POZNAT DATUM PEČENIJADE 2025! Ove dane u septembru rezervišite za Stopanju, veselje i najbolje praseće pečenje!
Gde ima boljeg pečenja nego tamo gde se ono slavi kao praznik...
pre 21 sat
Putovanja7. Ne preterujte sa sastojcima
Najbolje je da se odlučite za 2 do 3 dodatka: na primer, šunku, sir i luk – ili pečurke, papriku i čedar. Previše sastojaka može da "uguši" jaja i pretvori omlet u čudnu mešavinu.
8. Začinsko bilje na kraju
Zeleniš kao što su peršun, bosiljak ili mladi luk dodaje se tek pri serviranju, kada je omlet već skinut sa vatre – da bi miris bio pun i svež.
9. Ne dozvolite da zagori
Kada sipate jaja, prvo blago protresite tiganj kako bi se masa ravnomerno rasporedila. Ne dirajte omlet dok se ne zapeče donja strana, a zatim ga pažljivo savijte špatulom.
NAJUKUSNIJA SRPSKA GIBANICA Starinski recept koji uvek uspeva
Napravite savršenu gibanicu koja budi uspomene na detinjstvo uz ovaj jednostavan recept.
06.08.2025
GurmanlookNAJMEKŠI KOLAČ OD BRESKVI I ŠLJIVA Letnji domaći slatkiš koji se topi u ustima
Ovaj letnji kolač od breskvi i šljiva savršena je poslastica za svaku priliku!
05.08.2025
GurmanlookDoručak koji okuplja porodicu
Omlet je više od običnog jela – on je način da započnete dan sa osmehom. Kada iz kuhinje zamirišu jaja sa sirom, domaćinski spremljena, cela kuća zna da je neko ustao ranije i pripremio ljubav na tanjiru. Zato sledeći put kada pravite omlet – setite se ovih saveta, i uživajte u svakom zalogaju.
Ako imate i vi svoj omiljeni trik – podelite ga s nama. Jer dobra kuhinja je ona koja se deli!
BONUS VIDEO:
LEK NA KAŠIKU - MINESTRONE ČORBA Puna povrća, sitna a zasitna
Ova minestrone čorba je prava poslastica za sva godišnja doba, jednostavna i ukusna!
05.08.2025
GurmanlookROLNICE SA KISELIM MLEKOM Miris i ukus koji nas vraćaju sa drugog kraja sveta do kućnog praga!
Brzo se prave, a rezultat će oduševiti celu porodicu.
05.08.2025
GurmanlookNAJUKUSNIJE POHOVANE TIKVICE Samo dodajte ova dva sastojka i biće hrskave spolja, a sočne iznutra!
Pohovane tikvice su ukusan i sočan letnji hit, savršene za svaku priliku.
05.08.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar