TAJNA VRHUNSKOG OMLETA Uz ovaj trik, doručak nikada neće biti isti!
podeli vest:

Ne postoji mnogo jela koja se tako brzo pripremaju, a da su toliko ukusna, hranljiva i raznovrsna kao što je – omlet. I dok mnogi misle da je dovoljno umutiti jaja i ubaciti ih na tiganj, prava domaćica zna da se u vrhunskom omletu krije više od toga. Postoji nekoliko malih trikova koji će od običnog jela napraviti pravi doručak za pamćenje!
1. Dobar omlet počinje – pripremom!
Pre nego što razbijete jaja, isecite i pripremite sve sastojke koje želite da dodate. Omlet se sprema brzo, pa nema mesta za naknadno traženje paprike, šunke ili sira dok jaja već cvrče.
2. Jaja sobne temperature – ključ uspeha
3. Mleko ili pavlaka za vazdušasti efekat
Za svako jaje dodajte po kašiku mleka ili neutralne pavlake. Ovaj trik pravi razliku između običnog i "restoranskog" omleta.
4. Viljuška, a ne mikser
Za mućenje koristite viljušku ili ručnu žicu. Jaja treba da se sjedine, ali ne da se pretvore u penu – osim ako pravite sufle-omlet.
5. Tiganj koji se ne lepi je pola uspeha
6. Poklopac čini čuda
Malo ko zna da se pravi, vazdušasti omlet zapravo priprema poklopljen. Na taj način se toplota ravnomerno raspoređuje, a omlet postaje mekan i sočan.
POZNAT DATUM PEČENIJADE 2025! Ove dane u septembru rezervišite za Stopanju, veselje i najbolje praseće pečenje!
Gde ima boljeg pečenja nego tamo gde se ono slavi kao praznik...
06.08.2025
Putovanja7. Ne preterujte sa sastojcima
Najbolje je da se odlučite za 2 do 3 dodatka: na primer, šunku, sir i luk – ili pečurke, papriku i čedar. Previše sastojaka može da "uguši" jaja i pretvori omlet u čudnu mešavinu.
8. Začinsko bilje na kraju
9. Ne dozvolite da zagori
Kada sipate jaja, prvo blago protresite tiganj kako bi se masa ravnomerno rasporedila. Ne dirajte omlet dok se ne zapeče donja strana, a zatim ga pažljivo savijte špatulom.
NAJUKUSNIJA SRPSKA GIBANICA Starinski recept koji uvek uspeva
Napravite savršenu gibanicu koja budi uspomene na detinjstvo uz ovaj jednostavan recept.
06.08.2025
GurmanlookNAJMEKŠI KOLAČ OD BRESKVI I ŠLJIVA Letnji domaći slatkiš koji se topi u ustima
Ovaj letnji kolač od breskvi i šljiva savršena je poslastica za svaku priliku!
05.08.2025
GurmanlookDoručak koji okuplja porodicu
Omlet je više od običnog jela – on je način da započnete dan sa osmehom. Kada iz kuhinje zamirišu jaja sa sirom, domaćinski spremljena, cela kuća zna da je neko ustao ranije i pripremio ljubav na tanjiru. Zato sledeći put kada pravite omlet – setite se ovih saveta, i uživajte u svakom zalogaju.
Ako imate i vi svoj omiljeni trik – podelite ga s nama. Jer dobra kuhinja je ona koja se deli!
BONUS VIDEO:
LEK NA KAŠIKU - MINESTRONE ČORBA Puna povrća, sitna a zasitna
Ova minestrone čorba je prava poslastica za sva godišnja doba, jednostavna i ukusna!
05.08.2025
GurmanlookROLNICE SA KISELIM MLEKOM Miris i ukus koji nas vraćaju sa drugog kraja sveta do kućnog praga!
Brzo se prave, a rezultat će oduševiti celu porodicu.
05.08.2025
GurmanlookNAJUKUSNIJE POHOVANE TIKVICE Samo dodajte ova dva sastojka i biće hrskave spolja, a sočne iznutra!
Pohovane tikvice su ukusan i sočan letnji hit, savršene za svaku priliku.
05.08.2025
GurmanlookVESTI IZ RS: Branko Blanuša kandidat SDS-a na prevremenim izborima za predsednika Srpske
Ovim je SDS i zvanično priznao da će učestvovati na tzv. prevremenim izborima, koje je Centralna izborna komisija BiH raspisala za 23. novembar
pre 7 sati
Region
Ostavite komentar