Slobodno vreme > Gurmanlook

ROLNICE SA KISELIM MLEKOM Miris i ukus koji nas vraćaju sa drugog kraja sveta do kućnog praga!

Brzo se prave, a rezultat će oduševiti celu porodicu.

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

05/08/2025 > 18:00

podeli vest:

ROLNICE SA KISELIM MLEKOM Miris i ukus koji nas vraćaju sa drugog kraja sveta do kućnog praga!
Foto: Jelena Petrović


Pripremite se za savršenstvo ukusa sa ovim predivnim rolnicama, direktno iz bakine kuhinje! Hrskave spolja, a neodoljivo sočne iznutra, ove rolnice su idealna poslastica za svaku priliku. Brzo se prave, a rezultat će oduševiti celu porodicu. Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze. Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg savršenstva!

Jelena Petrović


Potrebno je:
Tanje gotove kore
3 jaja
30 ml ulja
1 kašika griza
200-250 gr kiselog mleka
1/2 praška za pecivo
100 gr sira


Priprema:
Umutiti jaja, dodati griz, ulje prašak za pecivo i umutiti malo viljuškom. Ubaciti  kiselo mleko  i sve izjednačiti. Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu koru i premazati nadevom. Presaviti dva puta i svaki put kad presavijete premazati nadevom. Na poslednje savijanje ubaciti po dužini malo sira.

Presaviti uzani deo /a to je trećina kore /  dok ne dobijete finu rolnicu. Ređati u podmazan pelh. Možete premazati ostatkom nadeva i posuti susamom po želji. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. 
Seći vruću i servitrati uz kiselo mleko ili jogurt. Uživajte u finim hrskavim rolnicam od koje će te nahraniti celu porodicu.

Prijatno!!!

Ostavite komentar