POZNAT DATUM PEČENIJADE 2025! Ove dane u septembru rezervišite za Stopanju, veselje i najbolje praseće pečenje!
Gde ima boljeg pečenja nego tamo gde se ono slavi kao praznik...
pre 23 sata
Putovanjapodeli vest:
Dragi ljubitelji slatkih zalogaja, danas vam donosimo nešto zaista posebno iz bakine kuhinje – recept za najbržu i najukusniju palačinku iz rerne! Zaboravite na stajanje pored šporeta i okretanje jedne po jedne palačinke. Ova čarolija se sama peče, a rezultat je mekana, sočna i mirisna poslastica koja će vas oduševiti. Pravo je raj za nepce, a sprema se tako jednostavno da ćete je praviti iznova i iznova. Idealna je za brzi doručak, popodnevnu užinu ili laganu večeru. Hajde da zasučemo rukave i pripremimo ovu fantastičnu poslasticu!
Gde ima boljeg pečenja nego tamo gde se ono slavi kao praznik...
pre 23 sata
PutovanjaNapravite savršenu gibanicu koja budi uspomene na detinjstvo uz ovaj jednostavan recept.
06.08.2025
Gurmanlook
Jaja umutioti običnom žičicom, dodati ulje pa mešati. Dodati koricu limuna brašno sa praškom za pecivo prosejano i dodavati polako mleko i na kraju so.
Sve izjednačiti. Pleh manji od rerne obložiti peka papirom i premazati uljem i sipati testo u pleh. Voće iseći na veće kocke i rasporediti po testu i posuti vanilin šećerom da lepo miriše kad se peče.
Peći 40 min. na 200 stepeni C. Vruć kolač špsuti prah šećerom. Makazama za testo iseći na kocke i poslužiti. Vrhunsko!!
Ovaj letnji kolač od breskvi i šljiva savršena je poslastica za svaku priliku!
05.08.2025
GurmanlookOva minestrone čorba je prava poslastica za sva godišnja doba, jednostavna i ukusna!
05.08.2025
GurmanlookBrzo se prave, a rezultat će oduševiti celu porodicu.
05.08.2025
GurmanlookPohovane tikvice su ukusan i sočan letnji hit, savršene za svaku priliku.
05.08.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar