NAJUKUSNIJE POHOVANE TIKVICE Samo dodajte ova dva sastojka i biće hrskave spolja, a sočne iznutra!
Pohovane tikvice su ukusan i sočan letnji hit, savršene za svaku priliku.
pre 7 sati
GurmanlookOva minestrone čorba je prava poslastica za sva godišnja doba, jednostavna i ukusna!
podeli vest:
Minestrone čorba je italijanski klasik koji u domaćoj kuhinji sve više dobija počasno mesto. Puna povrća, mirisna, bogata i jednostavna za pripremu, idealna je za letnje dane kad imamo obilje sezonskih namirnica – ali i za zimu, kad nam treba nešto da nas ugreje i okrepi.
Upravo zato, donosimo vam recept za domaću verziju minestrone čorbe, onako kako bi je napravila svaka dobra domaćica – bez puno filozofije, a s puno ukusa.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 stabljike celera
1 tikvica
2 krompira
100 g boranije ili zelenog pasulja
2 čena belog luka
2 paradajza (ili 1 konzerva seckanog paradajza)
1 šolja kuvanog pasulja (ili iz konzerve)
1/2 šolje sitne testenine (npr. male školjkice ili makarone)
1 l povrtnog bujona ili vode
Maslinovo ulje
So, biber, suvi začin
Svež bosiljak ili peršun
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan crni luk, dodajte šargarepu i celer. Dinstajte par minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte tikvicu i krompir iseckane na kockice, sitno seckan beli luk, pa sve kratko propržite.
Sipajte paradajz, pasulj i bujon. Pustite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte 15-20 minuta, dok povrće ne omekša.
Dodajte boraniju i sitnu testeninu. Kuvajte još 10-ak minuta, da se testenina skuva.
Na kraju začinite po ukusu, dodajte sveže seckan bosiljak ili peršun i ostavite da se odmori nekoliko minuta pre služenja.
Pohovane tikvice su ukusan i sočan letnji hit, savršene za svaku priliku.
pre 7 sati
GurmanlookSaveti domaćica:
Minestrone čorba trpi sve – možete dodati grašak, spanać, kukuruz, kelj… šta god imate pri ruci.
Testeninu možete zameniti pirinčem ili je uopšte izostaviti za laganiju varijantu.
Ako vam ostane, čorba je sutradan još ukusnija – čuvajte je u frižideru i samo podgrejte.
Mirisna, šarena, zasitna, a laka – minestrone čorba je pravi dokaz da najjednostavnija jela često imaju najbogatiji ukus. Servirajte je uz krišku domaćeg hleba i uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
Pripremite slatku seljačku oblandu uz ovaj proveren recept iz prošlih vremena.
01.08.2025
GurmanlookOtkrijte kako lako napraviti Rafaelo tortu kod kuće uz ovaj jednostavan recept.
01.08.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar