GDE JE NAJBOLJE PEČENJE? Top 5 mesta u Srbiji, ako probate nećete se pokajati!
Tražiš prase ili jagnje koje se topi u ustima? Evo gde je najbolje pečenje u Srbiji – od Beograda do Zlatibora.
podeli vest:

Jede vam se dobro pečenje, a nije vam ni teško da odete negde koji kilometar više samo da bi dobro ručali? Onda imamo prave predloge za vas koja su to mesta koja glase za najbolje. Pa, hajde da vidimo spisak!
🔥 Mali Hrast kod Aranđelovca – legenda srpskog pečenja
Ako je prasetina u pitanju, većina gurmana će ti reći: „Mali Hrast“ u Bukoviku kod Aranđelovca je beskipno najbolji izbor. Poznat po prasećim „bajaderama“ koje se tope u ustima, hrskavoj kožici i gurmanskom klasik ambijentu. Mnogi Reddit korisnici tvrde:
“Ako je prasetina, bajaderice u Aranđelovcu, Mali Hrast.”
“Najbolje pečenje koje sam ikad jeo…”.
Gurmani ga stavljaju na sami vrh liste. A vi slobodno proverite da li zaista se dobar glas daleko čuje!
🐑 MB Mladenovac – prvi izbor za jagnjetinu (+solidna prasetina)
Za savršenu jagnjetinu, svi pohrle prema MB u Mladenovcu. Preporučen kao top destinacija kad je po pitanju jagnjeće pečenje:
“Najbolja jagnjetina u Mladenovcu, MB.”
Čačak – carstvo pečenja u zapadnoj Srbiji
Čačak je nezaobilazna destinacija za ljubitelje pečenja! Dva kultna hotspota:
Kod Brana i Kod Blizanaca – legendarne pekare koje peku i jagnjetinu i prasetinu savršeno: kožica kao karamel pločica, meso topi se na prvu.
Pečenjara “Janković” – porodična manufaktura, prasiće i jaganjce uzgajaju na planinskim pašnjacima, peku na bukovom drvetu, a cena prasetine je oko 2000 din/kg, jagnjetine 2200 din/kg. Posluženje kao iz reklame.
Čačak je takođe drugi grad posle Beograda, za mnoge gurmane.
🏞️ Zlatibor – Mačkat: srpski hram pečenja
Selo Mačkat na Zlatiboru mnogi zovu „hramom pečenja“. Na svakih 162 stanovnika ima pečenjare, i svaka budi apetit! Posebna slava ide pečenjarama poput "Bajo“ ili "Kod Loja", koje služe vrhunsko jagnjeće i praseće meso, kao i različite delikatese od ovčetine.
Kraj magistrale između Trstenika i Kruševca – selo Stopanja – takođe ima gde dobro da se jede a hrana je na dobrom glasu: đaci jedu sendviče sa prasetinom na užinu, red za pečenje se formira svakog dana.
🌆 Beograd – gde pojesti, a gde izbegavati
Kod Deda Stavre (Ledine, Novi Beograd) – pouzdan klasik za praseće pečenje u prestonici, često hvaljen na Reddit-u.
Kod Kuma i Kudin most - Obe pečenjare između Zemuna i Batajnice, hrana za svaku preporuku, povoljne cene
BSK Borča – kod Beograda, pripemite se i na nešto više cene (4.800 din/kg).
Uzelac Hipodrom – navodno solidna jagnjetina, ali manje preporuka u internet zajednici.
Restoran Solunac na Dorćolu – poznat po jagnjetini u etno ambijentu, idealan za hedoniste u gradu.
FINALNA REČ - ZNA SE GDE SE IDE NA PEČENJE
Za prasence idemo u Mali Hrast kod Aranđelovca – to je apsolutni fan-favorit.
Za jagnjetinu – nema dileme: MB u Mladenovcu.
Ako želiš komplet iskustvo, uputi se za Čačak ili Zlatibor – gde tradicija pečenja doseže savršenstvo.
I za kraj, dajte nam vaše mišljenje! Pišite u komentarima, ocenjujte i predlažite vašu omiljenu pečenjaru.
BONUS VIDEO:
UBIJEN ČOVEK KOJI JE HTEO DA SPREČI RAT IZMEĐU HRVATA I SRBA Josip Reihl Kir stradao jer je želeo da svi žive u miru!
Na dan kada je ubijen javno ga je prozvao i optužio Branimir Glavaš u emisiji kod novinara Draga Hedla
pre 10 sati
Sudbine
Ostavite komentar
jordan
Kakva vam je ovo tema po ovoj vrućini???
Košćo
U Mojkovjću kod Krupnja top, top, vrh praseće pečenje restoran,, Kusur"