KO JOŠ MOŽE DA ODOLI? Sarma sa rebrima kao iz bakine šerpe!
podeli vest:
 
                    Šaljem vam izazov; Sarma sa suvim rebrima, kulinarsko remek-delo koje će oduševiti gurmane! Spremite se za kulinarski doživljaj koji budi sva čula! Predstavljamo Vam recept za pravu domaću sarmu, onu koja miriše na tradiciju i toplinu doma. Sočno mešano meso, pirinač i začini, umotani u kisele listove kupusa, uz dodatak suvih rebara i tajne bakine kuhinje, čine ovo jelo neodoljivim.
Bilo da je služite za ručak, večeru ili za posebne prilike, ova sarma će sigurno postati zvezda Vaše trpeze i okupiti celu porodicu oko stola. Pripremite se da cela okolina zamiriše na savršenstvo!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
1 veća glavica crnog luka ili praziluka
1 glavica kiselog kupusa
150 gr suve mesnate slanine /ja nisam imala/
500 gr ml. mesa mešano
4 čena belog luka
50 gr pirinča
300 gr suvih rebara
1 kašičicu suvog začina
ml biber ml paprika
mast
lovorov list
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                         
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Priprema:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Na ulju propržiti sitno seckan luk pa dodati seckanu suvu slaninu po želji. Dodati ml papriku po želji tucanu ljutu, ml biber. Skloniti sa šporeta pa dodati ml meso začin i pirinač i rukom izjednačiti. U svaki list ubaciti po 1 kašiku nadeva rasporediti pri dnu saviti ivice i uviti. Ređati u žerpu iuspravno.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        U sredinu staviti malo seckanog kupusa pa odozgo suva rebra i opet kupus. Posuti malo paprikom i dodati lovorov list. Naliti vodom i kuvati na tihih vatri 1,5 sat. Uz sarmu spremiti lepu projaru. Mirisaće cela okolina!
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar