SLATKA PASTA SA KARAMELIZOVANIM VOĆEM Neobičan spoj koji morate probati!
podeli vest:

Ovo je kombinacija koja greje dušu. Nije previše komplikovano, a ukus je zaista poseban. Ovaj jednostavan, a nesvakidašnji desert idealan je za sve koji žele da probaju nešto novo i ukusno. Poslužite toplo za potpunu uživanciju!

Sastav:
200 g makarona ili neke manje paste po izboru (npr. spiralice, mašnice)
2 zrele, ali čvrste jabuke
2 kašike putera (ili biljnog ulja
2 kašike smeđeg šećera
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1/4 kašičice cimeta
100ml mleka
50 g oraha, grubo seckanih
Prstohvat soli
Opciono za serviranje: kugla sladoleda ili malo šlaga.
Priprema:
Skuvajte pastu: Makaronu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite je i ostavite sa strane.
Pripremite jabuke:
Jabuke operite, oljuštite izvadite sredinu i narežite ih na manje kocke ili kriške.
Karamelizujte jabuke:
Istopite šećer dodajte mleko i ulje. Dodajte narezane jabuke mleveni đumbir i cimet (ako koristite). Kuvajte i omekšajte.
Mešajte povremeno dok se šećer ne otopi i kruške počnu da dobijaju zlatno-karamel boju, pustite da se krčka 3-5 minuta, dok jabuke ne omekšaju, ali ne postanu previše kašaste. Sklonite sa vatre. U pastu dodajte jabuke sa karamelom ostavite malo za
vrh Dodajte kuglu sladoleda i seckane orahe. Dekorišite i sa grančicom nane. Uživajte u fenomenalnom ukusu. Možete dodati i kuglu sladoleda od vanile, kašiku grčkog jogurta ili malo šlaga za potpuniji doživljaj.
Ostavite komentar