MIRIŠE IZ RERNE KAO KOD BAKE Slani mafini od lisnatog testa koje svi traže još!
podeli vest:

Ako tražite nešto što se brzo sprema, lepo izgleda i nestaje sa stola dok trepnete, ovi zalogaji su prava stvar. Domaćice ih zovu slani mafini, mini pite, čašice od lisnatog testa – ali kako god ih nazvali, jedno je sigurno: svako traži recept.
Hrskavo lisnato testo spolja, a unutra topi se sir, povrće, ponekad malo šunke ili prženi praziluk. Idealno za doručak, užinu, slave, izlete, pa i večeru uz jogurt. Ovo je onaj recept koji spasava kad vam neko nenajavljen bane ili kad vam deca kažu: „Hoću nešto slano!”.

Osnovni sastojci (za 12 komada):
1 pakovanje lisnatog testa
2 jaja
150 g izrendanog kačkavalja
100 g sitnog sira ili pavlake
malo spanaća, tikvica, crnog luka ili pečuraka (po izboru)
so, biber i malo suvog začina
margarin ili ulje za podmazivanje kalupa
Kako se pravi:
Testo razvucite i isecite na kvadrate, pa ih utisnite u kalupe za mafine.
Umutite jaja, dodajte sir, povrće i začine, pa tom smesom punite korpice.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta – dok se ne zarumene i zamirišu po celoj kući.
Domaćinski savet:
Ovi mafini su odlični i topli i hladni, možete ih nositi na posao, u školu ili poneti na put. A ako želite da budu još efektniji – pospite ih susamom ili narendanim sirom pred kraj pečenja.
I da, slobodno pravite duplu meru – jer jedna tura retko kada preživi prvi sat.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar