Priče > Sudbine

PATRIJARH Porfirije ide u Rim na SAHRANU Siniše MIHAJLOVIĆA

Poslednjem ispraćaju legendarnog fudbalera trebalo bi da prisustvuju i članovi FSS i FK Crvena zvezda

Izvor: K1info/blic.rs

17/12/2022 > 21:22

podeli vest:

PATRIJARH Porfirije ide u Rim na SAHRANU Siniše MIHAJLOVIĆA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije prisustvovaće sahrani Siniše Mihajlovića, koja će biti održana u ponedeljak u Rimu, piše beogradski Blic.

Patrijarh se u petak, po saznanju tužne vesti, oprostio od Mihajlovića, između ostalog napisavši: Večan ti spomen, brate naš Siniša!

Očekuje se veliki broj prisutnih na tužnom skupu u ponedeljak, a među njima i članovi Fudbalskog saveza Srbije.

Na poslednjem ispraćaju legendarnog srpskog fudbalera i trenera, koji je preminuo juče u bolnici u Italiji, biće v. d. predsednika FSS Nenad Bjeković, selektor srpske fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i bivši golman Stevan Dika Stojanović.

Takođe, i Crvena zvezda će se oprostiti od svog velikana. Za sada je poznato da će predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić i operativni direktor Marko Petrović otići u Rim.

Očekuje sa da krenu i sportski direktor Mitar Mrkela i Dragiša Binić, nekadašnji saigrač iz zlatne barijevske generacije.

Zvezda je otvorila i knjigu žalosti za Mihu u subotu. U nedelju, u 11 časova, biće održana i komemoracija u Medija centru stadiona Rajko Mitić.

 

Ostavite komentar

Predrag

Ako mi nesto u svemu ovome nije jasno onda je to sta Patrijarh trazi na sahrani coveka Koji se izjasnio on Ili porodica nebitno da zeli biti sahranjen Po katolickom obredu?I to na praznik Sv Nikole kada bi u cast ovog Sveca u nekoj Crkvi treda da sluzi Svetu Liturgiju?Ja priznajem da je to Veliki gubitak za Sinisinu porodicu,majku ,brata zenu ,decu,fudbal u celini Ali to ne opeavdava prisustvo Patrijarha SPC na sahrani Stvarno

18.12.2022 17:25