Sport > Fudbal

Tužna je danas NJEGOVA MARAKANA: Svi koji su VOLELI MIHU upisuju se u Knjigu žalosti na stadionu Zvezde

Knjiga žalosti će na stadionu Rajko Mitić biti otvorena do 17 časova

Izvor: K1info/Tanjug

17/12/2022 > 12:59

podeli vest:

Tužna je danas NJEGOVA MARAKANA: Svi koji su VOLELI MIHU upisuju se u Knjigu žalosti na stadionu Zvezde
Foto: screenshot


Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić.

Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde Siniše Mihajlovića počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić Prvi se od Mihajlovića oprostio ministar sporta Zoran Gajić.

- Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovek doživeo. Fudbal je primarni sport na svetu, a doživeti vrhunac u njemu je zaista nešto vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti, o kojoj govorim. On nije dozvolio da se promeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživeo sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do poslednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini - rekao je Gajić.

Zatim su se u Knjigu žalosti upisali predsednik kluba Svetozar Mijailović, legende crveno-belih Ratomir Dujković, Jovan Kule Aćimović.

- Ne može se izdvojiti najlepša uspomena na Sinišu Mihajlovića, teško je odlučiti da li je to druženje koje smo imali kroz razne utakmice. Njegova prepoznatljiva radost i za mene dečačko radovanje je ipak nešto što će svima nama ostati u sećanju, kada svojom bombom pogodi iz velike daljine gol, kao i trk prema severu, to svakom zvezdašu ostavlja nezaboravan utisak i urezuje se trajno u pamćenje. Posle toliko godina i dan danas mogu da zamislim tu sliku, a ona nije bila samo jednom, više puta se ponavljala i svaki put je izazivala takva osećanja - rekao je Svetozar Mijailović.

Zatim se u Knjigu upisao i Stanislav Karasi.

Potom se čuveni rukometaš Nenad Peruničić oprostio od našeg slavnog fudbalera odavši mu počast upisavši se u Knjigu žalosti. 

- Došao sam da odam počast jednom velikanu u svakom smislu. Tako smo ga gledali, iako je generacijski dve godine razlika. Jučerašnji dan je bio težak za sve poštovaoce sporta i ljudstva uopšte. Ne morate znati nekoga lično da bi vas nešto dotaklo i rastužilo. Bio je inspiracija za mnoge, prepoznatljiv po stavovima, karakteru, principima, ponašanju. Odlaze mladi ljudi, velikani, ali takve ličnosti kao on nikada ne umiru - rekao je Nenad Peruničić. 

Tu su i brojni navijači i poštovaoci legendarnog fudbalera, a Knjiga žalosti je otvorena do 17 sati.

Siniša Mihajlović je preminuo juče u bolnici u Rimu, u 54. godini, od posledica leukemije.

 

Ostavite komentar