Priče > Čuvarkuća

Ovo je KRAJ: Cena LUKOVINE zaprepastila SRBIJU

Očekivano je bilo da će pojedine namirnice poskupeti pred praznike, ali ovo niko nije ni slutio

Izvor: K1info/nova.rs

10/04/2023 > 19:44

podeli vest:

Ovo je KRAJ: Cena LUKOVINE zaprepastila SRBIJU
Foto: Unsplash.com


Sve su nam bliži Veliki petak i Uskrs, pa građani sve više obilaze velike markete i prodavnice da bi pokupovali sve što im je potrebno kako bi spremili gozbu povodom ovih velikih hrišćanskih praznika.

Zbog toga, cene u prodavnicama su sve više, što je nekako bilo i za očekivati. Riba i jaja, čini se, kao da svakodnevno poskupljuju. Ali, da se ne lažemo, nikome ni na kraj pameti nije bilo da će i pojedine sitnice koštati papreno.

Među tim sitnicama našla se i lukovina. Da, sitnica, ljuske ili otpaci od luka, a ove godine privukle su pažnju svih onih koji imali nameru da je kupe.

Naime, u jednom lancu marketa lukovina se prodaje za 220 dinara - i to kada je na akciji.

Iako ovo nije prva godina u kojoj se ljuska crnog luka prodaje po visokim cenama, snimak na kojem se vidi da kesica lukovine košta 250 dinara, ali da je sada na akciji, pa je njena cena 220, postao je viralan.

Video je izazvao pravu lavinu komentara, na osnovu kojih se čini da većini građana nije jasno zbog čega bi neko izdvojio ovoliko novca na ljuske.

- Ja bolje da kupim kilo luka, za te pare imam i luk i ljuske. Dobro dok se ne pobiju penzioneri oko toga. Ovo je kraj - komentarisali su pojedinci. 

Međutim, potrošačima u Srbiji već odavno deluje da poskupljenjima nema kraja. Kada je u pitanju luk, nije samo ljuska koja se koristi za farbanje jaja poskupela. Tako kilogram ovog povrća u prodavnicama košta više od 200 dinara.

Ali šta da radimo, ko nam je kriv što smo bili lenji i nismo hteli da čuvamo ljuske od luka na vreme. Sada nam ostaje samo da ovu sitnicu platimo papreno.

 

 

 

Ostavite komentar