Priče > Društvo

Cene smeštaja u Beogradu otišle nebu pod oblake zbog koncerta Ramštajna! Traže se i kuće na obodu grada

Beograd je jedan od 16 gradova koji su se našli na spisku evropske turneje ovog nemačkog metal benda

Izvor: K1info/rts.rs

Autor: Milena Gačević

23/05/2024 > 12:14

podeli vest:

Cene smeštaja u Beogradu otišle nebu pod oblake zbog koncerta Ramštajna! Traže se i kuće na obodu grada
Foto: K1info/wikipedia.org/shutterstock


Na Ušću već danima traju pripreme za dva koncerta nemačke rok grupe Ramštajn, u petak i u subotu. Ogromna bina se postavlja, a po društvenim mrežama dele se snimci neverovatnih scenskih efekata koje su koristili na ovoj turneji. Opremu je dovezlo 77 šlepera, a najmanje 1.000 i po ljudi učestvuje u ovom projektu. Jačina zvuka biće jača od 2 miliona vati. Ceo region je došao u Beogradu, izgleda da ogluvi, a slobodnih soba praktično da nema.

Zbog koncerta nemačkog metal benda Ramštajn, smeštaj koji u Beogradu inače košta 100 evra, sada je 500. Interesovanja je bilo i za prigradska naselja. 

- To se traži dva dana, tri. Vi odete preko tih aplikacija i bilo koji drugi termin da tražite, ako tražite termin za pet dana recimo, izaći će vam 100 evra stan na dan. Čak je bilo dosta interesovanja za kuće na Savi, za neke neobične varijante. To je obično društvo, ne dolazi niko sam i onda traže veći stan. Tako da ima interesovanja i za okolinu, za Pančevo, Barajevo, Inđiju, Banovce, Staru Pazovu, Obrenovac - kaže Milić Đoković, procenitelj za nekretnine.

 

Aleksandar Balej bio je čak na 20 koncerata grupe Ramštajn, širom Evrope. Osnovao je klub obožavalaca pre 15 godina.

- Meni je u sećanju ostao prvi koncert 2010. u beogradskoj areni, to je bila prilika da publika odavde, sa ovih prostora vidi Ramštajn, a sada su dva koncerta na Ušću, stvarno fenomenalno - kaže Aleksandar Balej, osnivač kluba obožavalaca.

Prema njegovim rečima, Ramštajn je specifičan i unikatan bend, i tu energiju,  šou, muziku, nijedan drugi bend ne može da pruži ljudima na koncertima, kao što može Ramštajn.

Beograd je jedan od 16 gradova koji su se našli na spisku evropske turneje ovog nemačkog metal benda. Na Ušću se trenutno montira bina, za šta će biti potrebno šest dana. Organizatori ne dozvoljavaju da se bina snima i prikazuje, ali snimci sa koncerata koji se dele po mrežama, pokazuju o kakvom je spektaklu reč.

- Bina je dugačka 60 metara, visoka 36 metara, jako puno pirotehničkih tela će biti, oko 600 tela, pirotehnika je njihov zaštitni znak. Ono što je zanimljivo da oni potroše više od 1.000 litara specijalnog benzina, to je podatak koji govori o veličini ovog šoa - kaže Nataša Kalember iz "Skaj mjuzika".

Biće ovo treći koncert grupe Ramštajn u Beogradu. Poslednji je bio pre više od deset godina. Očekuje se 120.000 ljudi, a uzbuđeni fanovi iz susednih zemalja već su u Beogradu. Dolaze iz regiona, ali i iz Grčke, Austrije, Mađarske, Bugarske i Rumunije. Jedno je sigurno, delove koncerta moći će da čuju i vide i oni koji na njega ne odu.

Ostavite komentar