Kultura > Muzika

Šta frontmen grupe THE CURE stvarno misli o ČLANOVIMA kraljevske porodice

Na krunisanje pozvano je više britanskih umetnika, kao što su Adel, Ed Širan, Hari Stajls i Robi Vilijams, koji su odbili da dođu

Izvor: K1info/Headliner.rs

07/05/2023 > 13:19

podeli vest:

Šta frontmen grupe THE CURE stvarno misli o ČLANOVIMA kraljevske porodice
Foto: Aleksandra Ignjatović


U subotu, 6. maja, rano ujutro, na dan krunisanja kralja Čarlsa III, frontmen grupe The Cure postavio je na društvene mreže strip koji je napravio umetnik First Dog on the Moon, u kome se ismeva ceremonija.

U jednom od "oblačića stripa piše: "Ogroman trošak ove ceremonije mogao bi svakom britanskom detetu da kupi ponija, ali rasipništvo mora da smiri mase, da ne bismo oslobodili bes siromašnih. Pustite ih da jedu Coronation Quiche." 

Smit, koji je svojevremeno “istetovirao” frazu “građani nisu podanici” na svoju gitaru, i ranije je javno kritikovao monarhiju.

U jednom intervjuu iz 2012. pevač benda The Cure odlučno je odbacio ideju da ikada bude proglašen vitezom ili da nastupa na kraljevskoj ceremoniji.

- Zašto da budem pod pokroviteljstvom nekoga ko jebeno ništa nije uradio? - rekao je. Smit je ovo elaborirao u razgovoru za Telerama.fr 2012.

- Je*eno mrzim kraljevinu. Svaka vrsta naslednih privilegija je jednostavno pogrešna. To nije samo antidemokratija, ona je samo po sebi pogrešna… Oni nikada ništa nisu uradili, oni su jebeni idioti. Trebalo bi da ja budem kralj.

Prema pisanju Rolling Stonea, na krunisanje kralja Čarlsa III pozvano je više britanskih umetnika, kao što su Adel, Ed Širan, Hari Stajls i Robi Vilijams, koji su odbili da dođu.

 

Ostavite komentar