Vesti > Hronika

Danas će biti SAHRANJENA majka osumnjičenog za UBISTVO male DANKE! Preminula 40 dana posle sina

Drugog sina Dalibora izgubila je 7. aprila kada je umro u pritvoru u Policijskoj stanici u Boru

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

17/05/2024 > 08:16

podeli vest:

Danas će biti SAHRANJENA majka osumnjičenog za UBISTVO male DANKE! Preminula 40 dana posle sina
Foto: Youtube PrintScreen/Republika News


Svetlana Dragijević iz Zlota danas će biti sahranjena pored sina Dalibora. Do zadnjeg dana tvrdila je da njeni najmiliji nisu krivi za smrt malene Danke Ilić (2) iz Bora. 

Tog 4. aprila ove godine do Svetlane je stigla najstrašnija vest. Nen sin Dejan Dragijević uhapšen je zbog teškog ubistva, dan kasnije policija je privela i njegovog rođenog brata Dalibora i oca Radoslava. Iako je Dejan sve priznao u policiji ona je do sudnjeg dana tvrdila da je nevin.

Drugog sina Dalibora izgubila je 7. aprila kada je umro u pritvoru u Policijskoj stanici u Boru. Viši sud u Zaječaru Radoslavu je odredio pritvor do 30 dana. Svetlana je, tako, ostala sama u kući u Zlotu.

Samo nekoliko sati pred smrt dala je potresnu ispovest za "Telegraf.rs".

- Bespomoćna sam i bolesna . Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne . Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila , drugi je u zatvoru , Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama . Snalazim se kako znam i umem - rekla je Svetlana Dragijević.

Ona je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa nezna i dobila status povlašćenog svedoka.+

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Radoslav je tražio da se advokat promeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a Dejan je u Beogradu. Kako će se ovo završtiti ne znam , ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posećuje, zar su malo ovde bili, vala dosta je više - rekla je Svetlana Dragijević.

Ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim kolima u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP,,Vodovod,,u Boru, Srđan Janković i Dejan Dragijević Telo deteta su odneli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i posle dva dana, Dejan Dragijević zajedno sa pokojnim braom Daliborom, koji je posle hapšenja od posledica srčanog udara preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem Radoslavom, premesitili na dugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo .

Telo male devojčice Danke Ilić (2) ni nakon dva i po meseca još uvek nije nađeno.

Ostavite komentar