Vesti > Svet

KRALJ Čarls III dobio PODRŠKU voljenog FUDBALSKOG kluba: Evo za koga NAVIJA novi britanski SUVEREN

Princ Vilijam ne navija za isti tim kao njegov otac

Izvor: K1info

06/05/2023 > 22:06

podeli vest:

KRALJ Čarls III dobio PODRŠKU voljenog FUDBALSKOG kluba: Evo za koga NAVIJA novi britanski SUVEREN
Foto: Tanjug/AP


Ne može krunisanje britanskog kralja da prođe bez fudbala, i to ne samo zato što su danas igrani mečevi Premijer lige (i ostalih liga na Ostrvu), već zato što su se mediji osvrnuli i na to za koga navija danas krunisani Čarls III - uostalom, omiljeni klub mu je zbog toga uputio i čestitku.

Ako ste se možda pitali da li novi kralj krunisan deli ljubav prema istom fudbalskom klubu kao i njegov sin Vilijam - Aston Vilu - odgovor je odričan.

Naime, Čarls III navija za Barnli, tim koji je trenutno lider Čempionšipa i sledeće sezone će igrati u Premijer ligi. Njegova majka, koja je preminula prošlog septembra - kraljica Elizabeta Druga, decenijama je ćutala o tome koji klub joj je pri srcu, mada se sumnjalo da je to Vest Hem.

Za razliku od bivše kraljice, novi kralj se jasno deklarisao:

- Neki od vas su me pitali da li navijam za neki britanski fudbalski klub. I ja kažem "Da, navijam za Barnli", a ljudi me na to pitaju u čudu "Za Barnli?!" - rekao je jednom prilikom kralj. - Navijam upravo za Barnli jer je taj klub prošao kroz neke izazovne periode i tražim način da mu ponomognem i konzorcijumom svojih dobrotvornih projekata, uključujući i one u Aziji.

Kralj Čarls je od tog obraćanja 2012. godine odlazio na stadion Tarf Mur i dobio je čak i svoj Barnlijev dres, sa natpisom na leđima HRH (His Royal Highness, u prevodu Njegovo kraljevsko visočanstvo) i brojem 1.

Veza kluba i kralja ostala je bliska i čvrsta do danas, pa mu je Barnli čestitao i na dan krunisanja - i to sa ponosom. U njegovu čast biće intonirana i nacionalna himna "Bože, čuvaj kralja" uoči poslednje utakmice sezone, protiv Kardifa u ponedeljak.

 

Ostavite komentar