Showtime > Celebrity

Tužne vesti iz Velike Britanije! Kralj Čarls zbog HEMOTERAPIJE IZGUBIO JEDNO ČULO, evo kako se sada oseća

On je stigao helikopterom na posebnu ceremoniju sa princom Vilijamom gde će mu službeno predati komadnu nad bivšim pukom princa Harija

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

16/05/2024 > 23:18

podeli vest:

Tužne vesti iz Velike Britanije! Kralj Čarls zbog HEMOTERAPIJE IZGUBIO JEDNO ČULO, evo kako se sada oseća
Foto: Tanjug/AP Photo/Henry Nicholls/Pool Photo


Kralj Čarls III, tokom današnjeg zajedničkog pojavljivanja u javnosti sa sinom Viljamom u Hempširu, otkrio je nove detalje o svom zdravstvenom stanju. Monarh je razgovarao sa veteranom britanske vojske, Aronom Meplbekom, koji se borio sa rakom testisa. Čarls III boluje od kancera, a vrsta raka nije otkrivena javnosti.

Za tu dijagnozu saznalo se pre više od tri meseca. Britanski vladar je, 26. januara, imao operaciju u londonskoj bolnici zbog benignog povećanja prostate.

Veteran britanske vojske rekao je kralju Čarlsu da je prošle godine bio podvrgnut hemioterapiji zbog opake bolesti kao i da je zbog toga izgubio čulo ukusa. Monarh je dodao da se i njemu to desilo.

Bakingemska palata još nije potvrdila detalje o lečenju kralja Čarlsa koji se danas sreo sa porodicama vojnika.

Monarh je danas imao zajednički službeni angažman sa sinom, prvi nakon što je monarh u januaru operisan zbog benignog povećanja prostate i prvi pošto je Bakingemska palata objavila, petog februara, da monarh ima kancer. Zajedničko pojavljivanje u javnosti, koje smo najavili, usledilo je posle Harijeve turneje sa Megan Markl po Nigeriji proteklog vikenda. Ta poseta se ironično zove "kvazi-kraljevska turneja" dok se dodatno ističe da kralj i princ od Velsa obavljaju službene dužnosti.

Čarls III stigao je danas helikopterom na posebnu ceremoniju sa princom Vilijamom gde će mu službeno predati komadnu nad bivšim pukom princa Harija, koji je nedavno bio u Londonu.

Foto: Millie Pilkington/Buckingham Palace via AP

 

Monarh će svom nasledniku na tronu u centru vojnog vazduhoplovstva u Hempširu dodeliti prestižnu poziciju komandanta vojne avijacije.

Vilijam će predstavljati vazdušno-desantno krilo vojske, uključujući bivšu jedinicu svog brata Harija, 662. eskadrilu. Vojvoda od Saseksa služio je u puku kao pilot helikoptera Apache u Avganistanu i mnogi su mislili da će on preuzetu tu ulogu sve dok nije doneo odluku da se povuče sa službenih dužnosti u brtanskoj monarhiji, zajedno sa suprugom Megan Markl, 2020. godine.

Ostavite komentar