Vesti > Svet

TONI PARSONS objasnio zašto Britanci TOLIKO VOLE MONARHIJU

Čuveni pisac kaže da je monarhija oličenje Velike Britanije, te da monarh pruža stabilnost i kontinuitet britanskoj naciji

Izvor: K1info/Tanjug

01/05/2023 > 14:39

podeli vest:

TONI PARSONS objasnio zašto Britanci TOLIKO VOLE MONARHIJU
Foto: Tanjug/AP


Ogromna većina Britanaca podržava monarhiju jer ona funkcioniše bolje od bilo koje druge alternative, smatra britanski novinar i pisac Toni Parsons.

On je u autorskom tekstu za list The Sun naveo da nasledna monarhija nema smisla, ali da funkcioniše.

- Tokom dugih, teških godina korone, najvažnija javna ličnost u ovoj zemlji bila je kraljica - istakao je Parsons.

Pisac je ukazao da je izjava kraljice Elizabete II "srešćemo se ponovo" imala veću težinu od bilo čega što je rekao tadašnji premijer Boris Džonson.

 

- Kada nam je kraljica rekla: 'Naše ulice nisu prazne. Pune su ljubavi', shvatili smo da je uloga monarha u ovoj zemlji mnogo veća od simbolične - napisao je Parsons.

Foto: screenshot YouTube @tonyparsons7155

 

On je poručio da će novi britanski kralj Čarls ''zemlju učiniti zdravijim i srećnijim mestom'', što, kako je naveo, ne bi bio slučaj da je na čelu Velike Britanije političar željan moći.

- Krunisanje sledećeg vikenda biće prvo u životu za osobe mlađe od 70 godina. Biće pompe i sjaja, da vam zastane dah. Međutim, kraljevska porodica je više od najveće predstave na svetu - smatra Parsons.

Pisac je dodao da je monarhija oličenje Velike Britanije, te da monarh pruža stabilnost i kontinuitet britanskoj naciji.

On je poručio da ne treba očekivati ukidanje monarhije u Velikoj Britaniji.

- Zato što nakon hiljadu godina, Britanci to i dalje žele - zaključio je Parsons.

U subotu, 6. maja, biće održana ceremonija krunisanja kralja Čarsla III koji je na tom mestu nasledio svoju majku kraljicu Elizabetu II nakon njene smrti prošle godine.

 

Ostavite komentar