Kultura > Film/TV

Jovan Jovanović OTKRIO DETALJE SA SNIMANJA filma "Čuvari formule": Morali smo mnogo da OSLABIMO

Njegova uloga osvojila je srca publike

Izvor: K1info

31/10/2023 > 06:52

podeli vest:

Jovan Jovanović OTKRIO DETALJE SA SNIMANJA filma "Čuvari formule": Morali smo mnogo da OSLABIMO
Foto: K1 televizija


Jovan Jovanović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, otkriva kakva je bila saradnja sa Draganom Bjelogrlićem u filmu "Čuvari formule", ali i kolegama iz Francuske.

- Bili smo pravi tim, dobro smo se spojili. Bjela je to nekako dobro vodio, mi smo mu verovali, dobro se pripremili, što i nije toliko običaj. Prosto nema se uslova da ti neko da 2 do 3 meseca, da se ti pripremiš za neku ulogu, da marljivo radiš što za stolom, što na sebi, jer mi smo morali mnogo da oslabimo. Dao nam je prostora i vremena, a sve je to praćeno nekim probama i mislim da je snimanje bila samo egzekucija, da nismo imali nekih mnogo pitanja. Ušli smo spremni u prostor. Koliko god sve ovo teško izgledalo, na neki način lako smo radili  - rekao je Jovan i otkriva kako se osećao kada je dobio ulogu u filmu:

- Izuzetno sam bio srećan. Ne mogu da opišem osećaj, kada me je Bjela nazvao i rekao da ću ja biti Radojko Matić. To su uloge zbog kojih se upisuje gluma i zbog kojih želimo da se bavimo ovim poslom. 

Popularni glumac otkriva i kako je dobio ulogu u filmu "Čuvari formule".

- Mi smo već radili zajedno. Na drugoj godini Akademije me je pozvao da igram batlera u "Senkama nad Balkanom". To je jedna od mojih prvih uloga, a potom sam radio "Žigosane u reketu", koju je on producirao. Za ovu ulogu sam radio četiri kruga kastinga. Tako da nije bilo, znamo se pa me on pozvao. Posle sam čekao šest ili sedam meseci da mi javi – kaže Jovan i otkriva kako je bilo sarađivati sa francuskom glumicom Anne Serra.

- Predivna je. Unela je tako neku predivnu energiju u film. Kad se ona pojavi tu sve odjednom počne da dobija neku nadu i veru u lepo. Predivno je bilo raditi sa svima njima. Svi su bili divni. Glumac koji meni donira u filmu koštanu srž, nas dvojica smo se baš zbližili, u pitanju je Sedrik Apeito. Divan je tip. Postojala je ta jezička barijera, ali smo se našli na engleskom i mislim da je i njima bilo sjajno da rade sa nama – zaključio je glumac Jovan Jovanović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

 

 

Ostavite komentar