Kultura > Film/TV

PREMIJERA horor filma SNIMLJENOG u Srbiji: Američko ostvarenje "OSAM OČIJU" u Mts Dvorani za Noć veštica

Reditelj Ostin Dženings napravio je omaž italijanskim horor filmovima iz sedamdesetih godina, a koproducent filma je Miloš Đukelić

Izvor: K1info/Tanjug

30/10/2023 > 13:38

podeli vest:

PREMIJERA horor filma SNIMLJENOG u Srbiji: Američko ostvarenje "OSAM OČIJU" u Mts Dvorani za Noć veštica
Foto: Youtube PrintScreen/JoBlo Horror


Američki horor film "Osam očiju" (Eight Eyes), koji je u potpunosti sniman i radnja se dešava u Srbiji, biće premijerno prikazan na Noć veštica 31. oktobra (18:30) u MTS dvorani, najavili su danas iz Ded Dead Lake festivala horora i vina.

Reditelj "Osam očiju" Ostin Dženings napravio je omaž italijanskim horor filmovima iz sedamdesetih godina, a ovo ostvarenje će biti prikazano u okviru prefestivalskog programa devetog festivala Dead Lake, koji će biti održan u Beogradu i tradicionalno u bioskopu "Abazija" na Paliću.

Kako je najavljeno, film čiji je koproducent Miloš Đukelić, a realizovala ga je njegova kuća Red Production, biće prikazan i u Cinegradu u Rakovici od 1. do 5. novembra, kao i u "Abaziji" između 1. i 3. decembra, u toku trajanja glavnog festivalskog programa.

"Film prati bračni par Kasi i Gava, kroz njihovo proputovanje po bivšoj Jugoslaviji. Nakon odluke da krenu na neplaniranu turističku ekspediciju sa misterioznim vodičem po imenu Sveti Petar, kada Gari nestane, Kasi uskoro shvati da je uvučena u sve paranoidniju mrežu manipulacije i ubistava", kaže se u saopštenju.

Tokom prefestivalskog programa od 26. oktobra u "Abaziji" će biti prikazan i film "Pet noći kod Fredija" (Five Nights at Freddy's), svake večeri do 1. novembra od 22:30, dok će u okviru festivalskog programa na Paliću biti prikazan još jedan film sniman u potpunosti u Srbiji, "Kuća lenjivaca", u kome igra Stefan Kapičić, naveli su organizatori.

Festival će biti održan pod sloganom "Strava u Aleji platana", u saradnji sa distributerskom kućom Megakom film, Mts Dvoranom, bioskopom Cinegrand Rakovica, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Beograda.

Ostavite komentar