Kultura > Film/TV

Telekom Srbija IZNENAĐEN reakcijom Sarajevo film festivala

Iz Telekoma je navedeno da su su "po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine, sve projekte i učesnike na panelima, prijavljivali na vreme"

Izvor: K1info/Tanjug

16/08/2023 > 19:56

podeli vest:

Telekom Srbija IZNENAĐEN reakcijom Sarajevo film festivala
Foto: Tanjug/Srna


Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je iznenađena reakcijom organizatora Sarajevo film festivala (SFF) povodom slučaja sa filmom "Heroji Halijarda".

Iz Telekoma Srbija je navedeno da su su "po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vreme". 

"Ovu činjenicu možemo potkrepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih celina u okviru Telekoma Srbija i organizatora festivala", kaže se u saopštenju. 

Iz Telekoma Srbija su dodali da je "činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom 'Heroji Halijarda' i informacija da su samoinicijativno ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Konstrast (Contrast) studios".

Kako je navedeno, poslat je upit "sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za festival". 

Telekom Srbija je saopštio i da je njihovo prisustvo na SFF-u tri godine za redom "podrazumevalo kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima".

Iz SFF-a su prethodno saopštili da su u okviru biznis prezentacije kompanije Telekom Srbije na poslovnom forumu festivala date su osnovne informacije i prikazana tri inserta snimljenog materijala "Heroja Halijarda".

Kako su naveli, sadržaj prezentacije je bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije" i da su kao i sa svim partnerima "komunicirali s odnosom poslovnog poverenja materijala koji će prezentovati", kao i da "sadržaj ovog projekta nikada nije spomenut".

"Jasno je da je ovim podmetnutim revizionističkim sadržajem poslovno poverenje narušeno. Prihvatamo odgovornost zbog ovog neprimerenog sadržaja i razumemo negativne komentare javnosti", naveli su iz SFF-a.

 

Ostavite komentar