Kultura > Film/TV

SERIJAMA "Mama i tata se igraju rata 2" i "Kotlina" PRIPALO NAJVIŠE "Srca Sarajeva"

Glumica Jovana Stojiljković je za ulogu u "Veri" osvojila "Srce Sarajeva" kao najbolja glavna glumica u dramskoj seriji

Izvor: K1info/Tanjug

14/08/2023 > 16:22

podeli vest:

SERIJAMA "Mama i tata se igraju rata 2" i "Kotlina" PRIPALO NAJVIŠE "Srca Sarajeva"
Foto: Youtube PrintScreen/Art Vista


Nagradu "Srce Sarajeva" za najbolju dramsku seriju osvojila je "Kotlina", dok je najbolja komedija "Mama i tata igraju se rata 2", saopštio je sinoć Sarajevo film festival (SFF).

Glumica Jovana Stojiljković je za ulogu u "Veri" osvojila "Srce Sarajeva" kao najbolja glavna glumica u dramskoj seriji, dok je nagradu SFF-a za najbolju glavnu mušku ulogu u "Kotlini" dobio Feđa Štukan, kaže se u saopštenju.

Na SFF svečanosti proglašenja najboljih regionalnih serija za epizodne uloge u "Kotlini" su nagrađeni Ida Keškić i Boris Ler, dok je glumac Denis Murić osvojio "Srce Sarajeva" u kategoriji "Zvijezda u usponu" za dramsku ulogu u seriji "Zlatni dečko".

Nagrađeni za Najbolju režiju za epizodu dramske serije su Danis Tanović i Aida Begić za "Kotlinu", dok je "Srce Sarajeva" za najbolji scenario epizode dramske serije pripao Tanoviću, Amri Bakšić Čamo, Nikoli Kuprešaninu i Adnanu Lugoniću za istu seriju.

Za seriju "Mama i tata se igraju rata 2" Gordan Kičić je dobio "Srce Sarajeva" za najbolju režiju komedije, kao i za najbolji scenario uz Gvozdena Đurića i Marka Manojlovića.

Kičić je osvojio i "Srce Sarajeva" kao najbolji glumac u komediji, a kao najbolja glumica za "Mama i tata se igraju rata 2" nagrađena je glavna glumica u komediji Nina Janković Dičić, dok je iz iste serije "Zvijezda u usponu" Aleksej Bjelogrlić.

Za nagrade "Srce Sarajeva" za televizijske serije 29. SFF-a bilo je nominovano 19 regionalnih ostvarenja, a o dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri više od 450 filmskih profesionalaca iz regiona. Svečanost je u sarajevskom hotelu Hills vodio glumac Tarik Filipović.

Ostavite komentar