Kultura > Film/TV

Da li će fanovi KONAČNO DOBITI odgovarajuću ADAPTACIJU Kingovog serijala "Mračna kula"?

Majk Flanagan zna kako da prilagodi dela Stivena Kinga za veliki ekran, što najbolju pokazuju adaptacije "Gerald’s Game" i "Doctor Sleep"

Izvor: K1info

19/03/2023 > 09:30

podeli vest:

Da li će fanovi KONAČNO DOBITI odgovarajuću ADAPTACIJU Kingovog serijala "Mračna kula"?
Foto: Youtube PrintScreen/Still Watching Netflix


Sa svakim proteklim danom, fanovi Stivena Kinga se nadaju da su bliži stvari o kojoj su oduvek sanjali: odgovarajućoj adaptaciji "Mračne kule" (Dark Tower).

Jedno od najpoznatijih dela proslavljenog pisca mračne fantastike predstavlja obimni ep koji obuhvata sve vrste elemenata šireg književnog univerzuma autora - zloglasno zbrkanih u prethodnim pokušajima adaptacije.

Kako trenutno stoje stvari, pravo na ekranizaciju sada ima Majk Flanagan (The Haunting of Hill House, Midnight Mass), poznati filmski stvaralac koji se sa značajnim uspehom bavio Kingovima delima kao što su "Gerald’s Game" i "Doctor Sleep".

S obzirom na to da "Doctor Sleep" - njegova adaptacija Kingovog nastavka "The Shining" koja na čudesan način premošćuje jaz između autorove verzije priče i Kjubrikovog remek dela koje je King prezirao - nije zapalila blagajne, to se u krajnjem skoru odrazilo na nekoliko planiranih spinofova (iako još nije u potpunosti propala mogućnost da će ti likovi zaživeti na velikom ekranu).

Govoreći za podkast Script Apart, Majk Flanagan je izjavio kako želi da ubaci likove iz filma "Doctor Sleep" u "Mračnu kulu".

- Stvar je u tome što je u Kingovom univerzumu sve povezano - objašnjava on. - U univerzumu "Mračne kule" postoje svi ovi i drugi likovi iz Kingovog sveta koji se pojavljuju na različite načine. Unošenjem izmena u izvorni materijal predstavili biste likove koji bi mogli da imaju veoma važnu ulogu u toj priči… "Doctor Sleep" je napisan posle završetka serijala "Mračna kula".

Imamo dosta potencijala za dodavanje tih likova u Kingovo epsko ostvarenje, smatra filmski stvaralac.

Iako Flanagan poseduje prava, a novi ugovor sa Amazonom se nazire, konkretni planovi za "Mračnu kulu" tek treba da budu potvrđeni.

- Postoje razne stvari koje bi mogle biti neverovatne, ako uspemo da ih podignemo na noge - oduševljeno primećuje Flanagan.

I dok su sve ovo samo ideje koje tek treba da zažive, sa sigurnošću se zna da je Flanaganov sledeći projekat adaptacija filma "The Fall Of The House Of Usher" za Netflix. Planirano je da se ovo ostvarenje prema delu Edgara Alana Poa emituje tokom godine, a film se trenutno nalazi u fazi postprodukcije.

 

Ostavite komentar