Kultura > Film/TV

Umetnost ili rat: FILM "Pobediti ili umreti" stvoren da PODELI Francusku

Igrani film Pola Minjoa i Vinsenta Moteza o Vandejskom ratu od kraja januara videlo je 300.000 gledalaca

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 16:51

podeli vest:

Umetnost ili rat: FILM "Pobediti ili umreti" stvoren da PODELI Francusku
Foto: Youtube PrintScreen/Puy du Fou


Film "Pobediti ili umreti" (Vaincre ou mourir), koji je finansirao desničarski političar i vlasnik zabavnog parka Filip de Vilije, ovih dana je glavna vest u Francuskoj gde je podelio javnost, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Igrani film Pola Minjoa i Vinsenta Moteza o Vandejskom ratu, koji je od kraja januara videlo 300.000 gledalaca, teško je svarljiva mešavina scena bitke, morske bolesti, drveno-herojskih dijaloga i amaterske pozorišne predstave sa holivudskom muzikom, piše nemački portal.

Produkcijska kuća Puy du Fou Films, čija je prva produkcija "Pobediti ili umreti", podružnica je četvrtog po veličini francuskog tematskog parka, osnovanog 2021. godine, koji je 1977. godine u srcu departmana Vandeja na obali Atlantika oživeo Filip de Vilije.

Sada 73-godišnji političar obavljao je funkcije na regionalnom, nacionalnom i nivou EU i dva puta se kandidovao za najvišu državnu funkciju.

Kao osnivač Pokreta za Francusku (raspuštenog 2018.), De Vilije zastupa antievropske i antiimigracione, katoličko-konzervativne pozicije.

Na prošlogodišnjim predsedničkim izborima podržao je ekstremnog desničara Erika Zemura.

 

Ostavite komentar