Kultura > Film/TV

JOVANA STOJILJKOVIĆ objasnila FENOMEN "Južnog vetra": Izgleda dobro i skupo - i KOKETIRA SA STVARNOŠĆU

volim što učestvujem u ovoj seriji, imam priliku da igram sa tako dobrim, ozbiljnim i velikim glumcima, kaže mlada glimica

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 15:18

podeli vest:

JOVANA STOJILJKOVIĆ objasnila FENOMEN "Južnog vetra": Izgleda dobro i skupo - i KOKETIRA SA STVARNOŠĆU
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Stojiljković koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Južni vetar: Na granici".

Stojiljković je rekla da je zadovoljstvo za svakog glumca kad ima prostor za transformaciju lika, a u "Južnom vetru" joj se to "nekako suptilno i sa razlogom otvorilo".

- Drago mi je da sam mogla kroz lik Sofije da pokažem kako se ona menja kao karakter u odnosu kako se menja i društvo - rekla je glumica.

Stojiljković je rekla da je zahvalna što je deo "Južnog vetra" i zbog dobre produkcije, koja pazi na svoje glumce, a tu je i učešće stranih glumaca.

Primetivši da u novoj sezoni televizijskog formata "Južni vetar: Na granici" ima više ženskih likova, Stojiljković je rekla da joj je važno što ovde nisu potencirani na silu i ubačeni samo da bi se zadovoljila norma.

- Kad god bi se pojavio neki ženski lik, bio je dobro napisan, izuzetno snažan karakter i izabrane su odlične glumice - naglasila je Stojiljković, koja je posebno pomenula Tamaru Krcunović i Milicu Gojković.

 U "Južnom vetru" Stojiljković nije imala scene sa stranim glumcima, ali je istakla da je sa Bogdanom Diklićem, Aleksandrom Berčekom, Mikijem Manojlovićem i Milošem Bikovićem "imala najviše scena i stvarno je bilo veliko zadovoljstvo".

- I to je još jedan razlog zašto volim što učestvujem u "Južnom vetru", imam priliku da igram sa tako dobrim, ozbiljnim i velikim glumcima - dodala je Stojiljković.

Upitana zašto je "Južni vetar" toliko popularan, Stojiljković je ocenila da je to stoga što "na najbolji mogući način koketira sa današnjim trenutkom i društvom u kome živimo", imajući u vidu prepoznatljive likove i dijaloge.

Stojiljković je rekla da gledanosti doprinose i što "Južni vetar" izgleda produkcijski skupo i dobro, na šta možemo biti ponosni.

Glumica je dodala da joj je važno što snimajući "Južni vetar" može biti bezbrižna što se tiče montaže i postprodukcije, jer u seriju neće ući nešto što nije dovoljno dobro.

- Kada gledam "Južni vetar: Na granici" stvarno uživam i ponosna sam na ono što smo svi kao ekipa uradili - zaključila je Stojilković.

 

Ostavite komentar