Kultura > Film/TV

Glumci GOLI do kože, to NEVREME treba da vidite: "DUG MORU" večeras ulazi u treću SEZONU

Rediteljka Milica Li Filipovski kaže da Ima puno mističnih trenutaka, koje su sami smišljali, gerilski, jer nisu bili napisani

Izvor: K1info/Tanjug

13/03/2023 > 17:47

podeli vest:

Glumci GOLI do kože, to NEVREME treba da vidite: "DUG MORU" večeras ulazi u treću SEZONU
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Prizore nevremena je snimala krajnje nekonvencionalno, nastojeći da dočara i unutrašnje nevreme lika koji je pred kamerom

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je rediteljka Milica Li Filipovski koja je govorila o svom radu na trećoj sezoni serije "Dug moru", čije premijerno emitovanje počinje večeras.

Li Filipovski je rekla da joj je snimanje "Duga moru" bilo zanimljivo iskustvo, jer se radi o seriji čiji su jezik, stil i smer već uspostavljeni, i "moraš da prihvatiš da je to igra kompromisa".

- Dođeš kao autor sa nekim idejama, ali moraš da sagledaš šta doprinosiš nečemu što već postoji, šta je publiku interesovalo prethodne sezone - rekla je rediteljka.

Koreditelj Leon Lučev i Li Filipovski su u trećoj sezoni bili inspirisani prvom koju je radio Goran Gajić, ali su se trudili da ostave svoj pečat.

- Ima puno mističnih trenutaka, koje smo sami smišljali, gerilski, jer nisu bili napisani. Vraćali smo se korenima, počecima kad si reditelj sa malom ekipom na plaži - navela je Li Filipovski.

Prema njenim rečima, prizore nevremena je snimala krajnje nekonvencionalno, nastojeći da dočara i unutrašnje nevreme lika koji je pred kamerom, odnosno i pored efekata fokusirala se na lik.

U tim trenucima glumci su bili goli do kože, a Li Filipovski je naglasila da su bili odlični i fantastični za saradnju.

Li Filipovski je istakla da "talenat odmah prepoznate", a da je bitno da glumac želi od reditelja da mu bude reper kvaliteta, da zajedno stvaraju lik.

- To tražim i stvarno sam imala u ovoj sezoni. Svi smo bili apsolutno ravnopravni, zato što je u osnovi poštovanje najbitnija stvar u saradnji sa glumcima i ostalom ekipom - navela je rediteljka.

U trećoj sezoni "Duga mora" trudili su se da nikada ne ostavljaju epizodu nedorečenu, a Li FIlipovski je dodala da voli "klifhengere" i da je sa Lučevim i dramaturzima nastojala da u svakoj epizodi publika bude svesna da je čeka nešto još uzbudljivije u sledećem nastavku.

 

Ostavite komentar