Kultura > Muzika

Talking Heads se VRAĆAJU zahvaljujući REMASTEROVANOJ VERZIJI koncertnog filma "Stop Making Sense"

Bend je podelio vest objavivši promo trejler u kome Dejvid Brin podiže svoje čuveno "veliko odelo" sa hemijskog čišćenja

Izvor: K1info

18/03/2023 > 08:48

podeli vest:

Talking Heads se VRAĆAJU zahvaljujući REMASTEROVANOJ VERZIJI koncertnog filma "Stop Making Sense"
Foto: Youtube PrintScreen/A24


Revolucionarni koncertni film sastava Talking Heads iz 1984. "Stop Making Sense" posle skoro četiri decenije vraća se u bioskope širom sveta tokom godine.

Datum izlaska filma, koji će biti remasterovan u 4K, još nije objavljen. Bend je podelio vest objavivši video Dejvida Brina dok podiže svoje čuveno "veliko odelo" sa hemijskog čišćenja.

Trejler za film možete pogledati ispod.

Prošireni soundtrack, na kojem su se našle dve numere koje nisu bile uključene na prethodna audio izdanja, naći će se u prodaji 18. avgusta. Numere "Cites" i "Big Business/I Zimbra" ranije su bile dostupne samo na VHS i laserskim verzijama filma, i kao bonus numere na raznim DVD i Blu-ray izdanjima.

Reditelj Džonatan Demi (Kad jaganjci utihnu) izbegavao je standardne klišee koji se mogu videti u praktično svim koncertnim filmovima, kao što su reakcije publike i krupni planovi muzičarevih prstiju tokom gitarskih solo deonica.

Uvodnu pesmu, "Psycho Killer", Birn izvodi sam na praznoj sceni; članovi benda i scenski rekviziti pojavljuju se između pesama, što kulminira proširenim pozorišnim verzijama klasičnih Talking Heads pesama kao štu su "Naive Melody (This Must Be the Place)" i "Once in a Lifetime".

Pored reizdanja duplog albuma na vinilu u ograničenom tiražu, muzika iz filma "Stop Making Sense" biće dostupna u Dolby Atmos miksu koji su uradili stari saradnik benda, producent, gitarista i pevač Erik "ET" Torngren (radio sa Džoom Stramerom, Robertom Palmerom, Debi Hari, Sidni Loper i drugima) i gitarista i klavijaturista sastava Džeri Harison.

Reizdanje će uključivati brošuru od 28 stranica sa do sada neobjavljenim fotografijama i novim beleškama Birna, Harisona, basistkinje Tine Vejmut i bubnjara Krisa Franca.

Foto: Youtube PrintScreen/VinylRestore3524

 

Talking Heads, 'Stop Making Sense: Deluxe Edition' spisak pesama
1. "Psycho Killer"
2. "Heaven"
3. "Thank You For Sending Me An Angel"
4. "Found a Job"
5. "Slippery People"
6. "Cities" *
7. "Burning Down the House"
8. "Life During Wartime"
9. "Making Flippy Floppy"
10. "Swamp"
11. "What a Day That Was"
12. "This Must Be the Place (Naive Melody)"
13. "Once in a Lifetime"
14. "Big Business / I Zimbra" *
15. "Genius of Love"
16. "Girlfriend is Better"
17. "Take Me to the River"
18. "Crosseyed and Painless"
* ranije neobjavljeno

 

Ostavite komentar