Vesti > Svet

Deset tela i CRNA KUTIJA pronađeni na mestu PADA AVIONA u kojem je bio Prigožin, počelo DNK VEŠTAČENJE

Pronađeni su i mnogobrojni dokumenti žrtava, koji će biti dragoceni u daljem toku istrage

Izvor: K1info/Tanjug

25/08/2023 > 20:27

podeli vest:

Deset tela i CRNA KUTIJA pronađeni na mestu PADA AVIONA u kojem je bio Prigožin, počelo DNK VEŠTAČENJE
Foto: Tanjug/AP


U Tverskoj oblasti je posle pada aviona, u kojem se nalazio vođa ruske paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin, pronađeno 10 tela i crna kutija, kao i mnogobrojni dokumenti žrtava, koji će biti dragoceni u daljem toku istrage.

''Tokom početnih istražnih radnji, na mestu nesreće pronađena su tela desetoro poginulih. U toku su molekularna genetska ispitivanja kako bi se utvrdio njihov identitet'', saopštio je ruski Istražni komitet na svom Telegram kanalu, a prenela RIA.

''Sve moguće verzije onoga što se dogodilo biće pažljivo ispitane'', navodi se u saopštenju.

Identifikacija poginulih

Nešto kasnije, Ruski istražni komitet saopštio je da forenzičari vrše DNK veštačenje kako bi identifikovali deset osoba poginulih u padu aviona u Tverskoj oblasti.

"Tela 10 žrtava otkrivena su tokom početnih istražnih radnji na mestu pada aviona. U toku su molekularni genetski testovi u cilju njihove identifikacije", saopštila je pres služba.

Putnički avion Embraer na putu od Moskve do Sankt Peterburga srušio se u sredu uveče u Tverskoj oblasti. Prema preliminarnim informacijama, u avionu je bilo 10 ljudi i svi su poginuli u nesreći.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije saopštila je da je Jevgenij Prigožin, vođa ruske paravojne organizacije Vagner naveden kao putnik. Pokrenut je krivični postupak na osnovu prijave za kršenje pravila bezbednosti vazdušnog saobraćaja, navodi TASS.

Ostavite komentar