Vesti > Svet

KREMLJ dao ODGOVOR na pitanje koje zanima sve: HOĆE LI PUTIN DOĆI NA SAHRANU PRIGOŽINA?

Kremlj je saopštio da sugestije Zapada da je šef ruske privatne paravojne formacije "Vagner" ubijen po naređenju Putina predstavljaju - laž

Izvor: K1info/novosti.rs

25/08/2023 > 13:26

podeli vest:

KREMLJ dao ODGOVOR na pitanje koje zanima sve: HOĆE LI PUTIN DOĆI NA SAHRANU PRIGOŽINA?
Foto: Tanjug/AP Photo/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo


Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je da se još ne može reći da li će Vladimir Putin prisustvovati sahrani osnivača Vagner grupe Jevgenija Prigožina, objasnivši da se još ne zna koliko će trajati istražni postupci, a šef države generalno ima gust raspored, pišu RIA Novosti.

- Još nije poznato. Činjenica je da sa vama ne znamo koliko će trajati potrebni pregledi i neophodne radnje u vezi sa istragom. Stoga, sada, kada nema datuma za sahranu i tako dalje, o tome je nemoguće uopšte govoriti. Pa jedino što mogu da kažem je da predsednik sada ima prilično gust radni raspored - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li će Putin prisustvovati Prigožinovoj sahrani.

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije, u sredu se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legasi koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. Svih deset ljudi koji su se nalazili u avionu je, prema preliminarnim informacijama, poginulo. 

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, među putnicima je naveden i Jevgenij Prigožin. Agencija je takođe javila da je avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao MNT-Aero LLC, specijalizovanom za poslovni transport.

Foto: Tanjug/AP Photo/Wikipedia

 

Inače, Kremlj je saopštio danas da sugestije Zapada  da je šef ruske privatne paravojne formacije "Vagner" Jevgenij Prigožin ubijen po naređenju predsednika Rusije Vladimira Putina predstavljaju "apsolutnu laž". 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je u toku istraga o padu aviona, kada su prema preliminarnim podacima, poginuli Prigožin i njegovi saradnici.

Peskov je negirao i da se Putin nedavno susreo sa Prigožinom, preneo je Rojters.

Prema rečima Peskova, grupa "Vagner" nema formalno pravno postojanje, ali je  dala veliki doprinos u Ukrajini.

Peskov je rekao i da se ne može reći da li će Putin prisustvovari sahrani Prigožina.

- To još nije poznato. Ne znamo koliko će trajati istražne radnje, tako da za sada nije poznat datum sahrane. Jedino što mogu da kažem je da predsednik sad ima prilično gust rasopored rada -  naveo je Peskov.  
 

Ostavite komentar