Vesti > Svet

Na mesto PADA AVIONA u kojem je bio Prigožin stigao KRAN: Uklanja se OLUPINA

Na ulazu u teren gde se nalazi olupina, u blizini sela Kuženkino, dežuraju policija i Nacionalna garda, a medijima nije dozvolјen pristup

Izvor: K1info/Tanjug

25/08/2023 > 12:18

podeli vest:

Na mesto PADA AVIONA u kojem je bio Prigožin stigao KRAN: Uklanja se OLUPINA
Foto: Tanjug/AP Photo


Na mesto pada privatnog aviona Embraer Legasi u Tverskoj oblasti u kojem je poginuo vođa Vagnera Jevgenij Prigožin stigli su kran i kamioni koji treba da uklone ostatke olupine letelice. 

Na ulazu u teren gde se nalazi olupina aviona, u blizini sela Kuženkino, dežuraju policija i Nacionalna garda, a medijima nije dozvolјen pristup, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je u sredu saopštilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije, u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio se privatni avion Embraer Legasi koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg, a svih deset lјudi koji su se nalazili u njemu je poginulo

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj , među putnicima je bio naveden Jevgenij Prigožin.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Agencija je takođe izvestila da je letelica pripadala kompaniji MNT-Aero LLC, koja je specijalizovana za poslovni transport.

Trenutak pada Embraera snimlјen je na video snimku koji pokazuje kako letelica koja se dimi brzo gubi visinu. Istražni komitet Rusije otvorio je istragu zbog kršenja pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja. 

U Istražnom komitetu je napomenuto da je na lice mesta izašla uviđajna ekipa, biće urađena sva neophodna veštačenja, a sproveden je i niz istražnih radnji na utvrđivanju uzroka nesreće.
 

Ostavite komentar