Vesti > Politika

Vučić sa SRBIMA sa KIM - najavljene BLOKADE, u toku sednica Saveta bezbednosti

Srbi najavili blokade ako dođe do oduzimanja imovine

Izvor: K1info/Tanjug

27/10/2022 > 10:41 >> 10:42

podeli vest:

Vučić sa SRBIMA sa KIM - najavljene BLOKADE, u toku sednica Saveta bezbednosti
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas, nešto posle devet sati, sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, na njihov zahtev.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM...

U Palati Srbija u toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, javlja RTS.

Srpska lista je u sredu uputila pismo predsedniku sa zahtevom za hitan sastanak, zbog najava iz Prištine da će od 1. novembra početi sa otimanjem imovine građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, što izaziva strah i neizvesnost kod Srba.

Srbi najavljuju blokade na severu KIM 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je, posle sastanka predstavnika Srba sa Кosova i Metohije, da su dobili čvrste garancija i uveravanja predsednika da će Srbija biti uz svoj narod na КiM.

Rakić je rekao da nikada nisu imali kraći sastanak sa predsednikom Vučićem, kao i da će se predsednik obratiti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Na nasilje ćemo odgovoriti mirnim i demokratskim protestom naroda, poručio je Rakić.

Istakao je da ukoliko bude nasilnog otimanja imovine Srba, oni će odgovoriti "blokiranjem svim prelaza i ulaza od severa ka centralnom Кosovu na jugu".

Rok za preregistraciju tabilca na Kosovu i Metohiji ističe, 31. oktobra, a premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, i pored zahteva EU, odbija da ga produži.

 

 

 

 

Ostavite komentar